REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Centrul Antidrog Constanţa consiliază on-line dependenţii!

Centrul Antidrog Constanţa consiliază on-line dependenţii!

Replica API 23 februarie 2016 | 00:23 1065

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, implementează pe o perioadă de un an, începând din luna martie a.c., proiectul pilot de furnizare a serviciilor de asistenţă psihologică prin internet. Consilierea on-line sau e-terapia reprezintă oferirea de servicii de sănătate mintală, într-un mod profesionist, prin intermediul videoconferinţelor transmise în timp real, prin internet. În cadrul proiectului pilot, serviciile vor fi furnizate persoanelor consumatoare de droguri de către psihologii Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa şi Tulcea din cadrul Centrului Regional Constanţa, cu ajutorul unui software tip program-conferinţă, instalat pe un dispozitiv IT (laptop, tabletă, PC), deţinut de beneficiari, la domiciliul acestora. Acest software asigură totală confidenţialitate între psiholog şi beneficiar (în comparaţie cu cele de tip Skype).

Această activitate se poate face prin răspuns la întrebări sau tip conversaţie între specialist şi beneficiar. Totodată, acest tip de consiliere facilitează accesarea serviciilor de către beneficiari, permiţând, în acelaşi timp, asigurarea confidenţialităţii şi crearea climatului de siguranţă. Pentru profesionişti, oportunităţile acestei metode constau în oferirea unei alternative prompte de intervenţie, precum şi utilizarea eficientă a resurselor. Agenţia Naţională Antidrog, prin implementarea acestui proiect pilot, îşi propune să vină în sprijinul acelor persoane consumatoare de droguri care, din diferite motive, nu pot accesa, în manieră clasică, serviciile de asistenţă psihologică oferite la sediul C.P.E.C.A. Constanţa şi Tulcea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367