REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Centrul Antidrog încurajează activităţile de voluntariat

Centrul Antidrog încurajează activităţile de voluntariat

Replica API 15 mai 2014 | 00:00 365

Eveniment naţional anual

Eveniment naţional anual

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) a prins contur şi la Constanţa. Diverse instituţii din judeţ au organizat o serie de acţiuni sub semnul voluntariatului, iar Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa se numără printre ele. SNV este un eveniment naţional anual care are loc în fiecare primăvară, aflat la cea de-a treisprezecea ediţie, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Iniţiat în 2002, SNV se desfăşoară anul acesta în perioada 12 - 18 mai sub sloganul "Recreează- te prin voluntariat!". Alături de alţi voluntari din Constanţa, voluntarii Centrului Antidrog derulează activităţi de atragere de noi voluntari, activităţi de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la consumul de droguri. Astfel, pe 12 şi 14 mai s-a desfăşurat la Liceul Teoretic George Călinescu, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, Colegiul Tehnic Pontica o campanie de promovare a voluntariatului "E timpul să fii voluntar!". Voluntarii antidrog au povestit ce înseamnă pentru ei activitatea de voluntar, au distribuit materiale informative despre voluntariat şi au avut loc discuţii libere cu elevii pe tema voluntariatului. În plus, în data de 13 mai, voluntarii antidrog s-au aflat la Grădiniţa nr. 25 "Căsuţa Poveştilor", unde au desfăşurat activitatea intitulată ,,În lumea poveştilor!". Spre bucuria celor mici, voluntarii au citit poveşti preşcolarilor şi au interpretat rolurile unor personaje cunoscute de copii, au împărţit baloane şi s-au jucat cu copiii din grădiniţă. Tot pe data de 13 mai, voluntarii antidrog şi alţi voluntari constănţeni s-au aflat pe plaja Modern, pentru a desfăşura activităţi sportive alături elevi din unităţile de învăţământ constănţene, iar la final a avut loc activitate de ecologizare a plajei. În cursul zilei de azi, voluntarii vor fi prezenţi la Centrul de Plasament Ovidiu, unde vor desfăşura activitatea ,,Eu în grupul meu", activitate ce are drept scop exersarea abilităţilor emoţionale şi sociale ale copiilor instituţionalizaţi, prin participarea acestora la activităţii de team - building.

În data de 16mai, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în parteneriat cu Serviciul Rutier Constanţa şi alături de voluntarii Centrului, vor desfăşura o activitate de informare a conducătorilor auto cu privire la riscurile consumului de alcool şi droguri în zona City Mall.

De menţionat că Centrul Antidrog numără 22 de voluntari, elevi şi studenţi, la care se adaugă psihologi şi preoţi implicaţi în activitatea de voluntariat. Totodată, în această săptămână de voluntariat, Centrul Antidrog anunţă că încurajează implicarea elevilor în diverse activităţi, cu scopul de a atrage noi voluntari antidrog. În alte state, activitatea de voluntariat este considerată experienţă în câmpul muncii, lucru care ar putea deveni realitate şi în România. Toţi elevii interesaţi de voluntariat sunt aşteptaţi să desfăşoare activităţi alături de Centrul Antidrog!

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108