REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Centrul Cultural pentru Tineret se va numi „Jean Constantin”!

Centrul Cultural pentru Tineret se va numi „Jean Constantin”!

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:06 261

În sfârşit! Făgădău: A fost destul de greu să se întâmple acest lucru

În sfârşit! Făgădău: A fost destul de greu să se întâmple acest lucru

Fostul Cinematograf „Republica” va primi numele regretatului actor constănţean Jean Constantin. Consilierii municipali s-au reunit luni într-o nouă şedinţă, iar pe ordinea suplimentară s-a aflat şi proiectul privind modificarea denumirii centrului pentru tineret. Reamintim faptul că Partidul M10 Constanţa a solicitat consilierilor să onoreze aşa cum se cuvine memoria maestrului Jean Constantin, iar în proxima şedinţă „să introducă pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care „Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret”, construit în locul fostului cinematograf „Republica”, să primească numele marelui actor constănţean”.

Zis şi făcut, consilierii au votat în unanimitate proiectul, însă nu fără a stârni discuţii, întrucât centrul se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa! Viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, a încercat să lămurească situaţia. „Consiliul Local nu are atribuţii decât de avizare. Am primit o solicitare, trebuie să recunosc, destul de binevenită din partea CJC.

Am supus-o votului consilierilor. De altfel, aceasta a fost intenţia iniţială. A fost destul de greu să se întâmple acest lucru pe parcursul implementării proiectului cu finanţare europeană, pentru că, în momentul în care ai semnat un contract de finanţare cu un titlu, să rectifici acel titlu presupune să faci o roabă de documente. După implementarea proiectului poţi să acorzi acest nume, respectând cadrul legislativ naţional.

Ea va opera din moment ce se va face recepţia lucrării, nicidecum pe parcursul implementării. Dacă noi am luat bani pentru un proiect care se numea “Parcarea verde multietajată din zona bla bla bla” şi voiam să-i punem un nume nu puteam face acest lucru decât cu eforturi inutile. Aştepţi să termini proiectul şi îi pui numele la sfârşit”, a spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367