REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Centrul de Permanenţă de la Băneasa îşi deschide miercuri porţile

Centrul de Permanenţă de la Băneasa îşi deschide miercuri porţile

Replica API 31 ianuarie 2012 | 00:00 221

Senatorul Moga nu are linişte până nu inaugurează unitatea,

Senatorul Moga nu are linişte până nu inaugurează unitatea,

Blocajul din sănătatea constănţeană pare că dă semne de descongestionare. Centrul de Permanenţă din Băneasa îşi deschide miercuri porţile. După o permanentă implicare în rezolvarea problemelor locuitorilor din zona Băneasa, senatorul PSD Nicolae Moga îşi vede visul implinit. Acesta a reuşit să adune în ianuarie a.c. medicii şi autorităţile locale la masa negocierilor pentru ca unitatea sanitară din Băneasa să poată deveni funcţională cât mai urgent cu putinţă. "Deschiderea va fi miercuri, pe 1 februarie, aşa cum a fost stabilit. Luni m-am întâlnit cu medicii şi cu asistentele medicale, s-au semnat contractele şi au fost transmise la Casa Judeţeană de Asigurări. Tot ce ţine de partea Primăriei, cheltuieli, utilităţi, este rezolvat. Aşadar, miercuri va avea loc deschiderea Centrului de Permanenţă", a declarat, pentru "Replica", Gelu Iordache, primarul din Băneasa. Centrul va avea o capacitate de 10 paturi, va fi dotat cu toată aparatura necesară, iar 7 medici şi 6 asistente medicale vor lucra în ture. Reamintim că toată gâlceava a pornit de la faptul că exista o imposibilitate a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa de a deconta serviciile medicale ce ar fi urmat să fie prestate de către medicii de familie. Cadrele medicale spuneau că nu există temei legal în baza căruia să fie remuneraţi, iar pentru reglementarea situaţiei s-a aşteaptat data de 1 februarie a.c. pentru a intra în vigoare noul contract cadru al Casei de Sănătate. "Marţi am să fiu la Băneasa să identific împreună cu primarul Gelu Iordache soluţiile necesare pentru angajarea şi remunerarea infirmierelor", a declarat, la rândul său, senatorul Moga.

Reamintim faptul că Ministerul Sănătăţii a decis pe 1 aprilie 2011 să pună lacătul pe Centrul de Sănătate Băneasa, iar prin insistenţele autorităţilor locale şi a senatorului Nicolae Moga s-a hotărât înfiinţarea Centrului de Permanenţă, numai că acesta de anul trecut şi până în prezent a fost funcţional doar pe hârtie pentru că reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate spuneau că nu exista cadru legal în baza căruia să deconteze serviciile medicale prestate de către medici.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218