REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Centrul de Scafandri va moderniza laboratorul hiperbar; echipamentul are o vechime de peste 30 de ani

Centrul de Scafandri va moderniza laboratorul hiperbar; echipamentul are o vechime de peste 30 de ani

Replica API 13 aprilie 2018 | 00:00 285

ÎN SFÂRŞIT!

ÎN SFÂRŞIT!

Chiar dacă scafandrii care se pregătesc la Centrul de Scafandri din Constanța folosesc o tehnologie veche, însă bine înreținută de către angajații instituției, iată că a venit timpul pentru retehnologizare. Potrivit conducerii centrului, prin vocea comandorului Bogdan Dumitrescu, în cursul acestui an va fi semnat contractul de achiziție pentru modernizarea laboratorului hiperbar, ulterior urmând să fie aduse și camere hiperbar containerizate. Chiar dacă cele prezente își fac treaba, tehnologia nu mai este la zi, iar aducerea la zi a nivelului de pregătire ar ajuta mult mai mult în antrenarea scafandrilor militari.

„Centrul de Scafandri este o structură care de elită din Forțele Navale, care ca toate structurile din cadrul forțelor armate trec prin procese de reorganizare, restructurare și bineînțeles și retehnologizare. Suntem în plin proces de schimbare a unor tipuri de tehnică și aparatură, chestiuni vitale pe care le folosim în procesul de instruire a scafandrilor. Aș vrea să reamintesc doar două lucruri importante pentru noi.

Este vorba de schimbarea întregului laborator hiperbar, care credem noi că anul acesta vom reuși să semnăm contractul. Dar dorim și achiziția unor camere hiperbar containerizate, care de asemenea am început demersurile pentru ele. Cam astea ar fi marile proiecte ale anului. În ceea ce privește ce avem în prezent, vorbim despre tehnică din anii 1980, de producție franțuzească, pe care ați văzut-o, cu care noi încă lucrăm. Este în stare bună de funcționare, ne facem treaba cu ea, dar se simte nevoia de înlocuire”, a punctat comandorul Bogdan Dumitrescu.

Pe lângă tehnologia disponibilă, comandantul centrului a punctat că nu există un trend ascendent a numărului de scafandri care vin să se pregătească la unitate, ci, din contră, este o cifră constantă, dar care acoperă necesarul național.

„În funcție de necesitățile pe care Ministerul Apărării și numai, ci și întreaga societate, pentru că Centrul de Scafandri este o autoritate națională în domeniul scafanderiei, noi pregătim personal din tot sistemul național de apărare, dar și din companiile private sau de stat care vor să își pregătească scafandri în instituția noastră. Nu este un tred ascendent al elevilor, este o constantă, dar noi suntem mulțumiți de ceea ce se întâmplă. Până și Școala Altfel care s-a desfășurat în această perioadă face o publictate bună sau vrem noi să ajungă în inima copiilor, în așa fel încât ei să se îndrepte și înspre această profesie”, a adăugat comandantul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cei de mai jos " putin mumu"
2
1
Ai uitat sa amintesti si de fosta ta colega , cu studii la Universitatea Cta , subinginera prostanaca boagiu , care dadea pizda cui dorea... Pana la urma , in afara de betiile trase , ce realizari aveti , doar ca au stat cateva zile inchisi in camera aia...?!?
1
2
adunatura de popotari,.
1
2
Daca va laudati cu Scoala altfel... e clar ca e muzeu acolo... unde va sunt profesionistii din perioada adevarata... ? 80-2000, cand acolo eta industrie si toti munceau nenormat... Rusmanica, Avidica, Chiron, fac infarct daca citesc aceste declaratii in presa...Misu Vasiliu , Blagovenco... si multi altii...In acea institutie multi si-au macat tinerete... au sacrificat zile , nopti, netvi...acu. investiti in ce... ?in nimic si pentru nimeni...
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369