REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Centrul de zi “Arca” ajută copiii cu dizabilități încă din 2002!

Centrul de zi “Arca” ajută copiii cu dizabilități încă din 2002!

Replica API 15 august 2016 | 00:00 602

sursa foto cctb.ro

Centrul pentru persoanele cu dizabilități “Arca” se implică activ în viața oamenilor, ajutându-i pe cât de mult posibil! Încă din 2002, îndrumătorii din cadrul centrului au reușit să contribuie la dezvoltarea personală a acestora, îmbunătățindu-le abilitățile de comunicare.

Biserica Sfântul Mina găzduiește, în incinta curții, un centru destinat persoanelor cu dizabilități, centru a cărui bază a fost constituită printr-o colaborare între președinții consiliilor bisericesti Kungsbacka-Hanhals și președintele Fundației Sfântul Mina. Partea suedeză a contribuit cu pese 54.000 euro la construcția centrului și la salariile pesonalului, în timp ce rolul părții române a rămas acela de a asigura o bună colaborare cu partea suedeză, în ceea ce privesc localurile și activitățile, astfel încât acest centru să poată aduce cât mai multe beneficii persoanelor cu dizabilități.

Centrul “Arca” și-a luat angajamentul ca persoanele în cauză să dispună de o îmbunătățire a capacităților, ajutându-i, în special, la o mai bună socializare. Acesta organizează numeroase tabere pentru a ajuta copii dar și pentru a întări rolul părinților. Părinții sunt, de altfel, foarte mulțumți de activitățile care se desfășoară în acest spațiu: “sunt foarte mulțumită de tot ce fac profesorii cu copii noștri. Primesc mic dejun, prânz și chiar o gustare. Îndrumătorii se ocupă foarte mult, îi ajută mai ales în dezvoltarea personală”, a precizat Roza G. pentru “Replica”.

Mai mult decât atât, pe lângă numeroasele activități pe care voluntarii și îndrumătorii suedezi le realizează, aceștia le dau șansa tinerilor cu dizabilități să își etaleze talentele înnăscute prin realizarea unor produse handmade. Articolele handmade sunt vândute, apoi, într-un târg organizat chiar în incinta centrului. Mai mult decât atât, în urma unei colaborări între Rotary Kungsbacka si Rotary Constanța, centrul dispune acum și de un minibus, care stă la dispoziția tinerilor.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218