REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Centrul Militar Zonal Constanţa recrutează tineri pentru instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal

Centrul Militar Zonal Constanţa recrutează tineri pentru instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal

Replica API 8 mai 2015 | 23:19 1696

Locurile disponibile în instituţiile militare de învăţământ superior:

Locuri disponibile în instituțiile militare de învățământ ! În baza prevederilor „Planului de şcolarizare în instituţiile militare de învăţământ în anul de învăţământ 2015– 2016”, în această perioadă Biroul Informare-Recrutare din Centrului Militar Zonal Constanţa, desfăşoară activităţi de recrutare a tinerilor pentru instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal.

Locurile disponibile în instituţiile militare de învăţământ superior:

La Universitatea Naţională de Apărare Bucureşti au fost scoase la concurs 5 locuri, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu -163 locuri băieți, 27 locuri fete, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov 64 locuri băieți, 14-fete. Academia Navală „Mircea cel Bătrân „ Constanţa dispune de 33-băieți și 4 locuri pentru fete , Academia Tehnică Militară Bucureşti-66 locuri băieți,14-fete, Institutul Medico-Militară Bucureşti şi Târgu Mureş dispune de 39 locuri băieți și tot atâtea locuri pentru fete. Candidaţii pentru învăţământul militar superior trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice de recrutare: să aibă vârsta de cel mult 26 de ani (24 de ani pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în anul organizării concursului de admitere; să fie absolvenţi ai învăţământului liceal, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere.

Locuri disponibile în instituţiile militare de învăţământ postliceal

La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Tereste „Basarab I” Piteşti au fost scoase la concurs 125 locuri băieți, 9-fete,la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc- 100 băieți, 20-fete, iar la Şcoala Militară de Maiştri Militari Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa-51 locuri băieți și 6 locuri fete. Candidaţii pentru învăţământul militar postliceal trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice de recrutare: să aibă vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul organizării concursului de admitere; să fie absolvenţi ai învăţământului liceal, militar sau civil, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614