REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Centrul oraşului Cernavodă, "blestemat" să se inunde la fiecare rupere de nori

Centrul oraşului Cernavodă, "blestemat" să se inunde la fiecare rupere de nori

Replica API 28 august 2012 | 00:00 140

Primarul zice că n-are pe cine să tragă la răspundere: "S-au acoperit de hârtii"

Primarul zice că n-are pe cine să tragă la răspundere: "S-au acoperit de hârtii"

Avertizarea meteo cod galben de furtuni, valabilă pentru toată ţara, şi-a spus cuvântul la nivelul judeţului Constanţa. Ploaia a făcut prăpăd în centrul oraşului Cernavodă, dar şi străzile aflate în pantă precum Daciei, Seimeni, Ovidiu şi Eliade Rădulescu. Reţeaua de canalizare a fost depăşită, şi de data aceasta, de ploile abundente, aşa cum se tot întâmplă de câţiva ani încoace.

Locuitorii din Cernavodă sunt disperaţi şi se tem de ce-i mai rău. "Suntem sub asediul apelor. Toate străzile şi maşinile parcate în zonele afectate sunt inundate", declara, ieri după-amiază, o localnică din Cernavodă. Cetăţenii s-au obişnuit ca, la fiecare ploaie mai puternică, străzile lor să fie inundate, asta în ciuda faptului că fostul edil Mariana Mircea a iniţiat un proiect care, de astfel, a şi fost realizat în timpul mandatului său, de construire a unor reţele moderne de canalizare menajeră şi pluvială în centrul oraşului. Deşi lucrarea a fost una de miliarde de lei, se pare că ea nu a fost făcută cu simţ de răspundere, atâta timp cât doar 10% din apă se duce în bazinul de retenţie. Dovadă că luni apa a depăşit pe carosabil 60 de centimetri. Primarul Gheorghe Hânsă şi-a trimis echipele de intervenţie pe teren pentru a vedea care este situaţia. "Aşa este, centrul este inundat. Am trimis echipele pe teren. A fost foarte multă grindină, dar, într-o jumătate de oră, se va scurge toată apa, apoi să vedem ce trebuie făcut, ce trebuie reparat", a declarat imediat după inundarea oraşului, primarul Gheorghe Hânsă. La câteva ore după ce lucrurile s-au liniştit, acelaşi primar ne-a declarat că apa "a luat pe sus inclusiv două maşini". "E noroi în magazinele din centru, apa s-a mai retras", a continuat Hânsă. Întrebat ce va face, dacă va încerca să recupereze bani de la cei care au executat, respectiv acceptat o lucrare atât de prost realizată în centrul oraşului, Hânsă a spus: "Cei care ar trebui traşi la răspundere pentru canalizarea pe care s-au cheltuit miliarde s-au acoperit cu hârtii, nu îi putem da în judecată, ar fi în zadar. Conform pompierilor, la Cernavodă s-a intervenit ieri pentru evacuarea apei din mai multe magazine situate în centrul oraşului, dar şi în cartierul Columbia. "În centru, pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire, am solicitat celor de la ENEL, în timpul intervenţiei, să oprească furnizarea energiei electrice", au spus reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Când plouă la Cotu Văii, noroiul e până la genunchi

Probleme din cauza ploii au fost înregistrate şi în comuna Albeşti, însă nu a fost solicitat ajutorul ISU Dobrogea. O femeie din satul Cotu Văii, comuna Arsa, a relatat cotidianului "Replica" de Constanţa că pe strada Crângului nr.8 apa este până la genunchi. "Am sunat la primar, să îi spun că apa se retrage, dar rămâne noroiul până la genunchi, iar eu nu am cum să mai plec la copil, care e în spital, şi mi-a spus, în derâdere, că mă duce el cu jeep-ul. Am sunat şi la un consilier, care m-a înjurat", a povestit Damiana Măriuţ. În replică, edilul, Gheorghe Moldovan, spune că s-a oferit cu adevărat să o ducă pe femeie unde are nevoie şi că încearcă, aşa cum poate, să ajute comunitatea. "Strada respectivă, la fel ca şi altele din sat, e de pământ. Nu există momentan finanţare, să le facem", a spus primarul. Conform acestuia, urmare a ploii, au fost afectate de ploaie gospodăriile a 7 familii din Albeşti, la care se adaugă un pod: "E un pod de pe o stradă din interiorul comunei, care a fost afectat şi care va necesita consolidări", a precizat Moldovan.

Mirela PASCAL, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218