REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Centrul Vechi, împânzit de tone de gunoaie şi moloz

Centrul Vechi, împânzit de tone de gunoaie şi moloz

Replica API 1 februarie 2016 | 00:13 298

Promenadă în slalom

Promenadă în slalom

Centrul Vechi al Constanţei este de o bună bucată de vreme împânzit cu mormane de gunoi şi moloz aruncate în clădirile vechi, abandonate. Pe aceste străzi, constănţenii se plimbă ori de câte ori au ocazia, mai ales în sezonul estival. Există şi numeroşi turişti străini care aleg să viziteze ţara noastră. Cine ştie însă ce impresie îşi fac atunci când descoperă grămezile de gunoi şi moloz aruncate... convenabil, în interiorul clădirilor vechi. De asemenea, priveliştea mării şi a Portului Constanţa care de altfel găzduieşte cafenele des frecventate de cetăţeni pe timpul sezonului estival, este umbrită de un morman de gunoaie aruncate în apropiere.

Cel mai curat loc din Piaţa Ovidiu este de pildă... o toaletă publică. Acolo stă mereu o femeie care, indiferent de vreme, se îngrijeşte ca locul să fie curat lună. Pe interiorul uşilor este trecut şi un „regulament interior”. Centrul Vechi este sinonim cu istorie, cultură, tradiţie, dar şi cu imagini deplorabile compuse din tone de deşeuri menajere şi deşeuri provenite din construcţii. Asta pe lângă clădirile aflate în paragină care au, bineînţeles, un risc seismic ridicat. Pe unele dintre ele chiar este trecut avertismentul: „Ocoliţi. Pericol de prăbuşire”. Un astfel de exemplu îl constituie o clădire de pe strada Traian, care e lipită de un magazin de antichităţi.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218