REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Centura de ocolire a Constantei se impiedica in terenurile consilierului Sandru

Centura de ocolire a Constantei se impiedica in terenurile consilierului Sandru

Replica API 10 decembrie 2010 | 00:00 125

Au intrat cu buldozerele pe pamantul pedelistului, fara sa fie expropriat

Au intrat cu buldozerele pe pamantul pedelistului, fara sa fie expropriat

Ieri, la Prefectura judeţului Constanţa, a fost convocată o şedinţă de lucru privind exproprierile necesare construirii Autostrăzii Soarelui şi centurii ocolitoare. Discuţiile vin ca urmare a faptului că ministrul Transporturilor Anca Boagiu a încheiat un protocol cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu prin care prefectul Claudiu-Iorga Palaz va putea urgenta lucrările la nivel de infrastructură în judeţul Constanţa. Azi, la Prefectură, au fost prezenţi reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale din Cumpăna, Cernavodă, Peştera, Ciocârlia, Medgidia, Murfatlar, Bărăganu, Valu lui Traian, Ovidiu, Constanţa, Agigea - localităţi prin care va trece Autostrada Soarelui şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa, cât şi şefii de la instituţiile deconcentrate, în vederea identificării unor soluţii de deblocare a lucrărilor pe tronsonul Cernavodă-Constanţa.

"Toată lucrarea de infrastructură este împărţită în trei tronsoane. Primul tronson de la Cernavodă la Medgidia, al doilea tronson de la Medgidia la şoseaua de centură din municipiul Constanţa şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa. S-au identificat toate problemele legate de expropiere pe fiecare persoană în parte. Pe teritoriul comunei Cumpăna, domnul viceprimar Decebal Făgădău a menţionat că se va implica în rezolvarea unei probleme legată de un consilier local din Constanţa, care deţine în zonă 31 de metri pătraţi şi care nu a venit să semneze exproprierea pentru că în cazul său este vorba despre o suprafaţă foarte mică", susţine prefectul. Contactat de "Replica", viceprimarul Constanţei a precizat că, într-adevăr, se va implica în rezolvarea problemei, fără a oferi însă alte detalii, decât că: "Este vorba de o persoană care deţine terenuri în zonă, iar o parte din ele vor fi afectate de varianta ocolitoare a municipiului Constanţa, e o problemă care ţine de cadastru pentru dezmembrare şi formalităţi notariale. I se cer hârtii pentru o suprafaţă mică de teren şi fiind un om mai ocupat a amânat momentul de a se preocupa de acest aspect, dar am să-i explic că este o prioritate pentru constănţeni. Cert este faptul că lucrarea nu este blocată din cauza aceasta", a spus viceprimarul. Potrivit datelor noastre, consilierul la care a făcut referire Claudiu Palaz este democrat-liberalul Nicolae Şandru. Acesta a declarat, pentru "Replica" de Constanţa că: "Vreau tot ce e mai bun pentru comunitate şi nu pun beţe în roate în privinţa lucrărilor, întrucât nu am fost expropriat. Însă, în mod abuziv s-a intrat pe terenul meu, cu buldozerele, au săpat şi nu le-am cerut absolut nimic", susţine Nicolae Şandru. Din câte se pare probleme s-au înregistrat şi la Agigea, Cumpăna, Constanţa, parţial la Murfatlar şi la Cernavodă. La Agigea problemele reclamate constau în refuzul unor proprietari de a renunţa la teren, în timp ce la Cernavodă două persoane se suprapun pe aceeaşi suprafaţă de teren, unul deţinând hotărâre de punere în posesie, iar altul fiigurează în acte ca proprietar. O altă problemă o reprezintă Jianu Toma, cea de-a doua persoană care blochează lucrările de realizare a şoselei de centură a Constanţei. "Lucrările nu sunt blocate din cauza neeliberării avizelor de descărcare arheologică. Deci nu sunt situri arheologice care să blocheze autostrada, iar în condiţiile în care se vor identifica situri, am fost asiguraţi de colaborarea Direcţiei de Cultură. În prezent au fost identificate 11 situri arheologice şi avizele de descărcare de sarcini sunt în număr de 6. Pentru celelalte cazuri nu s-a făcut descărcarea arheologică întrucât nu s-a trecut la exproprierea terenului", susţine prefectul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218