REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CEO Terapia Cluj: CNSAS ne percepe taxă pentru medicamentele împotriva Covid-19

CEO Terapia Cluj: CNSAS ne percepe taxă pentru medicamentele împotriva Covid-19

Replica API 24 ianuarie 2021 | 00:00 1070

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producator de medicamente din România, susține că CNAS percepe taxa clawback pentru Favipiravir, un medicament adus în țară la preț de producție, fără a obține profit.

”Tocmai am aflat că CNAS ne va percepe taxa clawback pentru cele circa trei milioane de tablete de Favipiravir aduse în țară la preț de producție, fără nici un fel de profit, ceea ce înseamnă că vom avea o pierdere de 20% pe medicamentele aduse pentru lupta împotriva Covid.

Evident că vom sista livrările începând din martie, dacă această sarcina fiscală nu este exceptată pentru medicamentele anti Covid – parcă văd că această măsură pe care o vom lua va fi calificată drept “șantaj” de către autorități.

Este o nouă nesincronizare între instituții, medicamentele de urgență utilizate în protocolul MS pentru tratamentul Covid ar trebui exceptate de către CNAS de la plata taxa clawback, dar iată că nu este cum logica ar fi dictat.

Asta înseamnă că și celelalte medicamente din protocol, chiar și și vaccinurile, fac obiectul taxei clawback? Cât de absurd poate fi asta?

În altă ordine de idei, aștept de 45 de zile un acord pentru a face o donație de Ivermectina, medicament care este deja acceptat pentru prevenția și tratamentul SARS-CoV-2 de către institutul american de sănătate, NHI

Nu e nici o mirare că nu sunt fabrici noi în România, că nu există interes de transfer tehnologic, că medicamentele ieftine dispar, că România este captivă importurilor și nu va acoperi niciodată deficitul balanței commerciale dat de acest sector economic - în general nu e de mirare că aiureala și risipa din sănătate sunt de necontrolat”, scrie Dragoș Damian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102