REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cercetătorii britanici testează un tratament pentru Covid derivat de la o lamă

Cercetătorii britanici testează un tratament pentru Covid derivat de la o lamă

Replica API 24 septembrie 2021 | 00:00 451

Un tratament pentru Covid-19 derivat de la o lamă botezată Fifi arată „un potenţial important” în faza incipientă de testare, informează BBC, potrivit news.ro, citată de stiripesurse.ro.

Este vorba despre un tratament pe bază de „nanocorpi”, o versiune mai simplă a anticorpilor, pe care lamele şi cămilele îi produc natural ca răspuns la infecţie.

Odată ce e testat pe oameni, spun cercetătorii, ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal - pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării.

Profesorul James Naismith, unul dintre principalii cercetători şi director al Rosalind Franklin Institute din Oxfordshire, a descris nanocorpii ca „fantastic de interesanţi”.

El a spus că rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit complet în şase zile.

Tratamentul a fost, până acum, testat doar pe animale de laborator, însă Public Health England a transmis că este „printre cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.

Eficienţa în lupta cu Covid vine din puterea cu care nanocorpii se leagă de virus.

Nanocorpii pe care cercetătorii i-au produs cu ajutorul sistemului imunitar al lamei se prind deosebit de strâns de virus. „Aici ne-a ajutat Fifi, lama Institutului Franklin”, a spus Naismith.

Fifi a primit o mică parte mică, neinfecţioasă a proteinei virale şi, astfel, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Cercetătorii au ales şi purificat apoi cu atenţie cei mai eficienţi nanocorpi într-o probă din sângele lui Fifi, pe cei care s-au potrivit proteinei virale cel mai mult.

Astfel, echipa a putut să cultive mari cantităţi de astfel de molecule selectate special.

„Sistemul imunitar e atât de uimitor pentru că face totul mai bine decât putem noi - evoluţia este greu de întrecut”, a mai spus Naismith.

Cercetarea şi rezultatele iniţiale au fost publicate în Nature Communications.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tratamentul este derivat dintr-o lama de barbierit, sau de microscop?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920