REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cercetătorii explică de ce coronavirusul afectează grav bărbaţii

Cercetătorii explică de ce coronavirusul afectează grav bărbaţii

Replica API 28 august 2020 | 00:00 1539

Coronavirusul poate infecta pe oricine, tânăr sau bătrân, dar bărbaţii mai în vârstă sunt cu până la două ori mai expuşi să dezvolte o formă gravă şi chiar să moară față de femeile de aceeaşi vârstă, pentru că bărbaţii produc un răspuns imun mai slab la virus decât femeile, potrivit cercetătorilor, anunță MEDIAFAX.

„Infecţia naturală eşuează în mod clar” în a provoca răspunsuri imune adecvate la bărbaţi, a spus Akiko Iwasaki, un imunolog la Universitatea Yale care a condus lucrarea în care arată că bărbații sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile.

Rezultatele sunt în concordanţă cu ceea ce se ştie despre diferenţele de sex în urma diferitelor provocări ale sistemului imunitar.

Femeile au răspunsuri imune mai rapide şi mai puternice, poate pentru că corpul lor este pregătit să lupte cu agenţii patogeni care ameninţă copiii nenăscuţi sau nou-născuţi.

Descoperirile subliniază nevoia companiilor care urmăresc vaccinuri contra coronavirusului să-şi analizeze datele în funcţie de sex şi pot influenţa deciziile privind dozarea, au spus dr. Altfeld şi alţi experţi, relatează New York Times.

Companiile care sunt implicate în producerea de vaccinuri împotriva coronavirusului nu au publicat încă date clinice analizate în funcţie de sexul participanţilor, dar Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA le-a solicitat să facă acest lucru, precum şi date în funcţie de etnie şi rasă, a declarat dr. William Gruber, vicepreşedinte la Pfizer.

Echipa Dr. Iwasaki a analizat răspunsurile imune a 17 bărbaţi şi 22 de femei care au fost internaţi la scurt timp după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Cercetătorii au colectat sânge, probe nazofaringiene, salivă, urină şi scaune de la pacienţi la fiecare trei până la şapte zile.

Analiza a exclus pacienţii de la ventilatoare şi cei care iau medicamente care afectează sistemul imunitar „pentru a ne asigura că măsurăm răspunsul imun natural la virus”, a spus dr. Iwasaki.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, date de la un număr suplimentar de 59 de bărbaţi şi femei care nu au îndeplinit aceste criterii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în corpurile femeilor s-au produs mai multe aşa-numite celule T, care pot ucide celulele infectate cu virus şi pot opri infecţia să se răspândească.

Bărbaţii au arătat o activare mult mai slabă a celulelor T şi acest decalaj a fost influenţat starea de sănătate a bărbaţilor. Cu cât bărbaţii sunt mai în vârstă, cu atât sunt mai slabă este activarea celulelor T.

„Când îmbătrânesc, îşi pierd capacitatea de a stimula celulele T”, a spus dr. Iwasaki, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai tocmai de-aia in Romania sunt unii pensionati pe la 45 de ani!
1
1
Barbatii albi heterosexuali sunt discriminati. Pana si de propriul sistem de imunitate. Ar trebui sa li se acorde drepturi si beneficii suplimentare. Sa munceasca mai putin decat femeile si pe bani mai multi. Si sa se pensioneze la 55 ani.
3
0
Cum ii mai fata mintea cuiva ceva despre virusul lui peste cum apare si stirea de rahat! Omenirea asta care are pretentii sa colonizeze alte planete a fost pusa in cur de un banal virus! Vai de noi!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218