REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cererea de anulare a deciziei de carantinare a lui IPS Teodosie, respinsă definitiv

Cererea de anulare a deciziei de carantinare a lui IPS Teodosie, respinsă definitiv

Replica API 29 ianuarie 2022 | 00:02 1435

IPS Teodosie a formulat vineri, 28 ianuarie a.c., un apel împotriva deciziei Judecătoriei Constanța prin care a fost respinsă cererea de anulare a deciziei de carantinare. Iată că magistrații au menținut decizia instanței de fond așa că i-a respins contestația.

IPS Teodosie

IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a DSP București, după ce a fost amendat de 3 ori de către oamenii legii din Constanța. Acțiunea a fost depusă pe 25 ianuarie, la Judecătoria Constanța, iar magistrații s-au pronunțat: contestația a fost respinsă.

Reprezentanții Arhiepiscopiei susțineau că actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el nu există. Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

Mai mult, Arhiepiscopia mai spunea că actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație.

”În acțiuni motivate asemănător, Judecătoria Sector 5 București și Tribunalul Prahova au admis contestațiile și au anulat deciziile de suspendare”, au mai precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O nimica toata 30milioane.
1
0
IPS Teodosie trebuie respins definitiv. Asta n-are ce cauta in specia umana.
7
0
Fbine k ii respinsa definitv.Acu sa mai spele ceva morti la garaj si face bani de amenzi.Nu ii de plins slugile sale execta fara cirneala si produc pt beeeh
7
0
Pentru spaga cand il inchideti. Nu asteptati sa se prescrie pedeapsa pt acest hot.
12
1
taxe si impozite de ce nu platiti ?
15
1
tzapul sa plateasca.
14
1
La cusca cu tine!
15
2
Legea nu e pentru tine
19
2
Respecta legea, barbos cu voce tremuranda, care nu mai impresionezi pe nimeni, de mult timp...
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614