REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cererea DNA de arestare a lui Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, respinsă de magistraţi

Cererea DNA de arestare a lui Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, respinsă de magistraţi

Replica API 2 aprilie 2018 | 01:48 344

Procurorii anticorupţie au solicitat Curţii de Apel Bacău rearestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene. Magistraţii au respins, vineri seara, cererea formulată de DNA.

Judecătorii au decis ca şeful CJ Neamţ să fie cercetat în stare de libertate, respingând cererea DNA de arestare a lui Ionel Arsene.

"Instanţa respinge ca nefondată cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influenţă", au decis iniţial magistraţii Tribunalului Neamţ. Ulterior, procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bacău au menţinut decizia iniţială şi au respins contestaţia anchetatorilor.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis la sfârşitul lunii ianuarie admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful Agenţiei Naţionale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Potrivit anchetatorilor, intervenţia nu şi-a atins scopul, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa inteleg ca penalul draknea a pus stapanire pe tara? toate dorintele ii sun indeplinite. Dispari penslule cu toata haita ta de hoti si de borfasi, cu toti analfabetii du prin teleorman, chiar crezi, in prostia ta , ca vei scapa de inchisoare, te inseli amarnic, vei fi gasit si in gaura de sarpe. Tu ai scos mortii din morminte si i-ai adus la vot, deci tu vei fi prins oriunde vei disparea
2
0
Niste jigodii pesediste! Imi este sila.... Asta-i cel cu sosetele, cu amanta....!? Rusine!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614