REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cererea Primăriei Constanţa, de eşalonare a datoriei către FinCoGeRo., respinsă

Cererea Primăriei Constanţa, de eşalonare a datoriei către FinCoGeRo., respinsă

Replica API 16 iulie 2012 | 00:00 124

Mazăre: "Nu ştiu ce o să facem, vom vedea"

Mazăre: "Nu ştiu ce o să facem, vom vedea"

Cerere formulată de reprezentanţii Primăriei Constanţa, de eşalonare a debitului către FinCoGeRo., a fost respinsă, azi, de instanţă. Tribunalul Constanţa a dat dreptate reprezentanţilor firmei italiene, respingând acţiunea municipalităţii. Totuşi, hotărârea dată azi nu este definitivă, putând fi atacată la instanţa ierarhic superioară, Curtea de Apel.

"Acţiunea a fost respinsă pe bună dreptate. Este o ruşine din partea lor să ceară, iniţial, eşalonarea pe o perioadă de 20 de ani, apoi pe 10 ani, iar azi să ceară pe o perioadă oarecare, asta după ce, timp de 12 ani, nici nu au luat în calcul că va veni şi vremea să plătească toate aceste nereguli. Mai rău este că vor avea de suportat tot constănţenii. Măcar TVA-ul trebuia plătit, pentru că trebuia încasat tot de către stat", ne-a declarat avocatul italienilor, Ionel Haşotti. În cadrul aceleiaşi şedinţe de azii, avocaţii reprezentanţi ai FinCoGeRo. au depus o cerere prin care solicitau lămuri cu privire la dispozitivul de suspendare a executării silite. Mai exact, avocaţii au întrebat dacă suspendarea executării silite are efect numai asupra conturilor primăriei, pe care s-a pus poprire, sau şi a bunurilor imobile aparţinând municipalităţii, pe care s-a pus sechestru asigurator, în cauză fiind vorba despre un lot de plajă din zona Modern. Odată cu sentinţa civilă, Tribunalul a răspuns şi solicitării avocaţilor, în sensul că suspendarea vizează numai poprirea pusă pe conturi, iar executarea bunurilor imobile poate merge mai departe.

La rândul său, primarul Radu Mazăre, a părut surprins în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că au pierdut procesul în primă instanţă. "Nu ştiu ce o să facem, vom vedea", s-a mulţumit să ne declare edilul.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218