REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CERNAVODĂ: PSD și-a “ras”din listă mai mulți candidați, înainte de validarea consilierilor. Exclușii anunță că merg în instanță

CERNAVODĂ: PSD și-a “ras”din listă mai mulți candidați, înainte de validarea consilierilor. Exclușii anunță că merg în instanță

Replica API 2 iulie 2016 | 16:55 952

Politicienii din Cernavodă continuă să se frământe după rezultatul alegerilor din data de 5 iunie. Cu două săptămâni înainte de alegeri, sondajele nu trădau rezultatul final, iar tensiunile au fost cu atât mai mari cu cât primarul, liberalul Liviu Negoiță, a fost ales la 14 voturi diferență de următorul clasat - Ștefan Pleșa de la PSD. Au urmat contestații, acuzații, iar într-un final, după ce renumărarea voturilor l-au indicat câștigător tot pe liberal, social-democratul Pleșa s-a întors împotriva anumitor colegi, după cum susțin aceștia, și după cum demonstrează și gestul candidatului PSD de a exclude, chiar înainte de validarea consilierilor locali, trei colegi: Robert Nicolau, Alexandru Dumitrescu și Alexandru Ionuț Bălan.

Cei trei menționați se pregăteau să se prezinte duminica trecută la ședința de validare, când, “pe surse”, au aflat că au fost dați afară din PSD. Chiar și așa, au mers la ședință, unde au constatat că PSD trimisese hârtie privind excluderea lor, că un alt coleg s-a retras, pentru ca în Consiliul Local Cernavodă să intre din listă următorii, mai exact Nicușor Rusu, Bogdan Boarcă și Dorel Ungureanu.

Unul dintre excluși, Robert Nicolau, susține că nu știe exact motivele excluderii, dar li s-ar imputa “trădarea” și suspiciunea că ar fi votat, dacă ajungeau în consiliu, după dorința primarului PNL. “Miza era postul de viceprimar”, afirmă Robert Nicolau. Și, într-adevăr, desemnarea viceprimarului la Cernavodă a putut avea loc abia la a doua convocare a consiliului, mai cu seamă că primarul a insistat ca vice să fie tot cineva de la PNL.

Una peste alta, Robert Nicolau spune că va ataca decizia partidului de excludere în instanță. Tot el a mai precizat că nu doar la PSD sunt probleme, ci și la partidul așa-zișilor independenți, M10: “Am auzit că și Gelu Molnoș, care a fost validat consilier, ar urma să își piardă mandatul fiindcă nu ar răspunde unor comenzi de la independentul Valentin Vrabie (primarul municipiului Medgidia – n.r.), care văd că a făcut alianță cu PSD…”, susține Nicolau.

“Eu consider că, de vreme ce a pierdut alegerile pentru primar, Ștefan Pleșa trebuia să demisioneze el”, a mai afirmat Nicolau.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218