REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cernea a început bine anul: a fost făcut terci într-o emisiune televizată de Vadim!

Cernea a început bine anul: a fost făcut terci într-o emisiune televizată de Vadim!

Replica API 2 ianuarie 2014 | 00:00 199

În seara zilei de 1 ianuarie 2014, în cadrul emisiunii Newsline de la postul România TV, difuzată, în direct, între orele 20.00-21.00, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor s-a lansat într-o tiradă plină de atacuri la persoană şi ameninţări la adresa lui Remus Cernea, anunţă deputatul independent. Cernea a postat, după emisiunea la care a participat şi el, o replică la adresa celor afirmate de Vadim:

"Domnia sa nu vorbea din studio, unde eram eu, dar s-a manifestat în modul extrem de agresiv prin care s-a făcut cunoscut în rândul opiniei publice, îndeosebi după 1989. Domnul Vadim Tudor a invocat în mai multe rânduri Biblia şi creştinismul ca bază pentru atitudinea sa, considerându-se un apărător şi promotor al religiei majoritare în România. L-am ascultat fără să îl întrerup o bună perioadă de timp, apoi i-am replicat că îi întorc şi celălalt obraz. De asemenea, i-am atras atenţia că, prin atitudinea sa intră în contradicţie cu pilda biblică a celor care se grăbesc să arunce primii piatra. În plus, i-am demonstrat că am puterea să îl ascult insultându-mă fără să reacţionez, la rândul meu, într-un mod jignitor la adresa domniei sale. Atunci când domnul Corneliu Vadim Tudor s-a referit în termeni laudativi la adresa domnului Gigi Becali, am precizat că nu îl consider pe domnul Becali un model de urmat pentru societatea noastră, dimpotrivă. Am amintit şi faptul că acum câţiva ani am publicat o carte intitulată "Manifest împotriva becalizării României". Am mai spus că în România trebuie să cultivăm dialogul, decenţa de limbaj şi că fac politică pentru a apăra acele valori şi principii care stau la baza societăţilor civilizate şi cu democraţii consolidate pe care le apreciem. De asemenea, că ar trebui să facem efortul de a ne ridica la standardele ţărilor occidentale", susţine Cernea. Deputatul a mai adăugat: "Nu ştiam că voi fi în emisiune cu domnul Vadim Tudor, şi nici domnia sa nu fusese anunţat că mă număr printre invitaţi. Este limpede că ne separă valorile şi principiile pe care le susţinem, etica publică demonstrată şi atitudinea în dezbateri, modul de raportare la cei care au o altă opinie, plus multe alte lucruri... Sunt de părere că atitudinile agresive şi jignitoare trebuie să îşi primească un răspins din partea societăţii româneşti. Am disponibilitatea de a intra în confruntare publică şi cu astfel de persoane care mizează pe un limbaj agresiv şi injurios. Le opun calmul, decenţa în exprimare, punctarea contradicţiilor dintre ceea ce clamează şi referinţa biblică sau creştină în baza căreia îşi închipuie că îşi pot să îşi insulte semenii... Politic vorbind, e foarte posibil ca domnul Corneliu Vadim Tudor să iasă, în curând, din prim planul scenei publice, întrucat şansele sale de a obţine un nou mandat la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 sunt minime. Va depinde de votul cetăţenilor români dacă dacă i se va oferi, din nou, o şansă domnului Corneliu Vadim Tudor să îi reprezinte în Parlamentul European", mai opinează Cernea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218