REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cernea: Am transmis Comisiei de la Veneţia că noua Constituţie trebuie să garanteze laicitatea

Cernea: Am transmis Comisiei de la Veneţia că noua Constituţie trebuie să garanteze laicitatea

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 156

Deputatul independent Remus Cernea a declarat, joi, că le-a vorbit reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia, cu care s-a întâlnit, despre necesitatea ca noua Constituţie că conţină o garanţie privind laicitatea statului român. "Am vorbit de necesitatea ca în Constituţia nouă să existe o garanţie privind laicitatea statului român pentru că actualemente Constituţia nu garantează că statul este laic. Am văzut în ultimii 23 de ani nenumărate abuzuri care încalcă principiul separării dintre stat şi biserică în România şi am văzut o infuenţă uriaşă a bisericii asupra politicii, ceea ce afectează grav democraţia", a spus Cernea.

El a precizat că a adus în faţa Comisiei de la Veneţia şi problema jurământului în cazul membrilor Guvernului, a premierului şi preşedintelui, care se încheie acum cu formula religioasă "Aşa să-mi ajute Dumnezeu". El a menţionat că le-a spus membrilor Comisiei de la Veneţia că această formulă este discriminatorie faţă de persoanele care nu au o religie sau au o altă religie, în care nu există un singur Dumnezeu. Cernea a menţionat că a ridicat în faţa reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia şi tema primind discriminarea bazată pe orientarea sexuală, arătând că a transmis faptul că amendamentele în acest sens, adoptate iniţial, au fost respinse ulterior de către politicienii români. Deputatul independent a mai spus că a susţinut în faţa membrilor Comisiei de la Veneţia necesitatea ca dezbaterile pe tema revizuirii Constituţiei să se prelungească, pentru că sunt teme importante, care cer o dezbatre aprofundată şi nu ar fi de dorit ca noua Constituţie să fie discutată rapid, superficial şi adoptată foarte repede. Experţii Comisiei de la Veneţia, care se află joi şi vineri la Bucureşti, au cerut ca întâlnirile pe care le vor avea pe tema revizuirii Constituţiei "să aibă caracter confidenţial", conform unui comunicat al Senatului remis agenţiei MEDIAFAX. Conform sursei citate, experţii Comisiei de la Veneţia fac joi şi vineri o vizită în România.

Sursa:Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218