REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cernea candidează la preşedinţia României. Din nou

Cernea candidează la preşedinţia României. Din nou

Replica API 26 aprilie 2014 | 00:00 176

Planuri

Planuri

Deputatul Remus Cernea a efectuat vineri o nouă vizită la Constanţa, unde îşi anunţă, ca de obicei, viitoarele proiecte mai mult sau mai puţin atractive pentru oraşul care l-a propulsat în Parlamentul României. Din capul locului, Cernea, a cărui candidatură la alegerile pentru Parlamentul European a fost respinsă, contestă originalitatea semnăturilor oferite candidaţilor. "Au fost depuse aproximativ şase milioane de semnături. Realist vorbind, cu toţii suntem conştienţi că acestea nu puteau fi corecte. Este imposibil să strângi în 30 de zile şase milioane de semnături, unice. Este limpede că aceste semnături au fost falsificate, este limpede că o mare parte dintre ele, au fost folosite baze de date, de unde au fost culese numele, prenumele, adresa, seria şi numărul de buletin. Mai grav de atât, este că legea nu permite un sistem de verificare", a declarat Cernea. Pe de altă parte, Cernea s-a mobilizat din toate punctele de vedere pentru noi proiecte. El va candida, ca independent, la preşedinţia României, anunţ care va fi făcut public pe 9 Mai, de Ziua Europei, moment în care anunţă formarea unei noi platforme politice.

"Pe 9 Mai, când este Ziua Europei, vom anunţa două lucruri. Pe de-o parte, îmi voi lansa candidatura pentru alegerile prezidenţiale, în calitate de independent, susţinut însă de o echipă. În al doilea rând, vom anunţa o nouă iniţiativă politică, pe care o vom construi în perioada următoare, astfel încât să fie aptă să candideze la alegerile din 2016, cu şanse de a aduce în consiliile locale un număr de consilieri. De asemenea, de a aduce în Parlamentul României un număr mai mare de deputaţi şi senatori, care să îşi asume o agendă îndreptată spre apărarea drepturilor omului, apărarea drepturilor animalelor, respectarea principiului separării dintre stat şi Biserică, spre temele de mediu şi multe altele. Vom invita alături de noi pe activiştii de mediu, pe persoanele care s-au implicat în protestele din ultima perioadă sau care nu au participat dar au rezonat cu aceste cauze, tot mai mulţi oameni care se implică, scriu pe bloguri, dau like-uri, share-uiesc evenimente. Sperăm ca tot mai mulţi dintre aceştia să dorească să se implice într-o mişcare politică nouă", a declarat Cernea, fiind acompaniat şi de Briana Caragea, prezentă la eveniment: "Este foarte bine că există ONG-uri şi ne trebuie cât mai multe, dar în momentul în care te izbeşti de sistemul care este un zid care nu te lasă să pătrunzi cu doleanţele tale, trebuie făcut şi pasul următor", a declarat Caragea.

Cernea îşi mai propune reducerea numărului de semnături pentru susţinerea unui candidat la prezidenţiale, dar şi modificarea sistemului, prin introducerea semnăturii în variantă electronică: "Propunem noi 40.000, adică de cinci ori mai redus. De asemenea, ar fi vorba de modificarea art. 27, alin. 2, pct. C, din legea nr. 37/2004, pentru alegerea preşedintelui României. Dar, aceste semnături vor putea fi strânse şi în mod electronic. Dacă ele vor fi strânse aşa, atunci vor putea fi verificate. Poate fi realizat un site cu costuri modeste, sub coordonarea AEP, iar pe acel site fiecare cetăţean va putea să-şi treacă datele de contact, inclusiv numărul de mobil şi verificarea va fi pe mail şi mobil. Posibilitatea de fraudă va fi infimă, mult redusă", a concluzionat Cernea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614