REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cernea: De regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, şi anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual şi etnic român

Cernea: De regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, şi anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual şi etnic român

Replica API 2 iulie 2013 | 00:00 205

Deputatul independent Remus Cernea a declarat, luni, jurnaliştilor aflaţi pe holul Parlamentului, că se consideră homosexual, femeie, evreu, rom, maghiar sau membru al unei comunităţi religioase minoritare pentru a apăra drepturile minorităţilor discriminate în societatea românească.

Remus Cernea a ţinut să facă o serie de precizări legate de orientarea sexuală a sa, motivând că a primit solicitări din partea presei pentru clarificări în acest sens.

"Am apărat drepturile minorităţilor indiferent de ce fel au fost acestea, minorităţi religioase, minorităţi sexuale, minorităţi naţionale. O voi face şi în continuare. A te implica în astfel de cazuri nu înseamnă neapărat că dacă aperi drepturile femeilor eşti femeie, nu înseamnă că dacă aperi drepturile homosexualilor eşti homosexual, nu înseamnă că dacă aperi drepturile maghiarilor, drepturile evreilor, drepturile romilor, aparţii acelei etnii. Însă, implicându-mă în astfel de cauze, mă simt parte a tuturor comunităţilor discriminate din România şi de pretutindeni, astfel că da, mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie, în egală măsură cu a mă considera evreu, în egală măsură cu a mă considera rom, maghiar, membru al unei comunităţi religioase minoritare. Asta în ciuda faptului că de regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, şi anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual şi etnic român", a declarat Cernea.

sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218