REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cernea, după anunţul PC: E o iluzie să spere că vor depăşi pragul de 5% cu astfel de teme

Cernea, după anunţul PC: E o iluzie să spere că vor depăşi pragul de 5% cu astfel de teme

Replica API 23 august 2013 | 00:00 173

Deputatul Remus Cernea a declarat, joi, comentând faptul că PC a anunţat că nu îi va susţine legea privind parteneriatul civil, că este o iluzie pentru conservatori să spere că prin astfel de teme vor depăşi pragul electoral de 5% la europarlamentare. "După cum au precizat şi cei de la PC, unul dintre semnatarii legii privind recunoaşterea parteneriatului civil este membru al acestui partid, iar eu îl felicit pentru curajul de a fi semnat legea. Această lege va veni în sprijinul a zeci, poate sute de mii de cupluri heterosexuale, dar şi formate din persoane de acelaşi sex, cupluri care trăiesc împreună, fără a-şi fi oficializat relaţia prin căsătorie. Eu citesc reacţia Partidului Conservator în cheie electorală, întrucât se apropie alegerile europarlamentare. Dar consider că este o iluzie pentru PC să spere că prin astfel de teme va depăşi pragul electoral de 5%", a declarat Cernea, pentru MEDIAFAX, comentând anunţul PC.

El a adăugat că este de părere că în democraţie se poate ajunge la compromisuri bune şi că propune PC să îi susţină proiectul de reducere a pragului electoral la europarlamentare de la 5% la 3,12% - procentaj necesar pentru a se obţine un mandat la europarlamentare.

"În ciuda unor diferenţe inerente de vederi politice între partidele din ţara noastră, ar trebui să avem un numitor comun: apărarea drepturilor omului şi a valorilor democratice", a spus Cernea.

El a menţionat că "ar fi deplorabil să avem în Parlament partide homofobe, care să îşi impună agenda".

Cernea a spus că este nevoie de o modernizare a statului, dar mai ales a mentalităţilor.

"Aici a fost, de altfel, şi greşeala lui Traian Băsescu, care a vorbit despre necesitaea reformării statutului, dar a venit cu un discurs retrograd. Sper să nu cadă în aceeaşi greşeală şi Partidul Conservator", a spus deputatul.

El a menţionat că îşi dorşte foarte mult susţinerea social-democraţilor şi a liberalilor din România, întrucât familiile politice europene ale acestora sunt, alături de Verzi, promotorii drepturilor omului şi ai unor astfel de legislaţii.

"Domnul Crin Antonescu a spus că va susţine parteneriatul civil, de asemenea domnul Victor Ponta m-a felicitat pentru iniţiativa acestei legi, domnul Traian Băsescu, de asemenea, a spus că nu are nimic împotrivă. Aşadar, primii trei oameni în statul român s-au explruimat în susţinerea propunerii acestei legi. Va fi un pas important pentru democratizarea şi modernizarea României", a spus Cernea.

Parlamentarii conservatori vor vota împotriva "parteneriatului civil gay" propus de Remus Cernea şi vor susţine o petiţie publică împotriva adoptării acestuia, potrivit unui comunicat al PC remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Parlamentarii conservatori îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre două persoane de acelaşi sex, arătând că "apărarea familiei clasice nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie şi cuvânt pe care activiştii pro-familie îl au în egală măsură cu activiştii pro-gay".

"Considerăm că este o fraudă logică să pui semnul egal între opţiunea pro-familie şi opţiunea anti-gay, pentru că familia creştină nu se defineşte prin raportare negativă la homosexualitate: se poate defini la fel de bine ca raportare negativă la poligamie. Mai mult, statul are prin lege obligaţia să protejeze familia ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor. Din aceste considerente, conservatorii vor vota categoric împotriva acestui proiect de lege şi vor argumenta public împotriva lui", se mai arată în comunicat.

"În acest context, deputatul PC Răzvan Rotaru a anunţat că susţine punctul de vedere al parlamentarilor conservatori, revizuindu-şi sprijinul pe care l-a oferit proiectului lui Remus-Florinel Cernea în perioada în care activa într-un alt grup parlamentar", mai informează Biroul de presă al PC.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614