REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cernea explică ce se va întâmpla dacă Băsescu nu-l pune pe Ponta premier

Cernea explică ce se va întâmpla dacă Băsescu nu-l pune pe Ponta premier

Replica API 4 decembrie 2012 | 00:00 85

Candidatul USL îi oferă preşedintelui un acvariu cu broaşte şi un sfat în caz că uniunea ia peste 50%

Candidatul USL îi oferă preşedintelui un acvariu cu broaşte şi un sfat în caz că uniunea ia peste 50%

Candidatul USL pe Colegiul 9 Camera Deputaţilor, Remus Cernea, a susţinut luni, 3 decembrie a.c., o conferinţă de presă la Complexul Aurora din staţiunea Mamaia. În cadrul acestei conferinţe, candidatul USL a vorbit despre desele ieşiri ale preşedintelui României, Traian Băsescu, în care i-a criticat pe premierul Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi pe alţi reprezentanţi ai USL.

"Avem nevoie de o majoritate confortabilă, solidă în Parlamentul României. Este foarte important ca USL să câştige detaşat alegerile parlamentare pentru a avea un Guvern stabil. Nu mai este timp pentru crize politice, nu mai este timp pentru polemici sterile. Este nevoie de construcţie, este nevoie să reparăm ceea ce a distrus regimul Traian Băsescu şi este nevoie ca Victor Ponta să fie premier în următorii patru ani cel puţin, pentru ca proiectele USL să poată fi transpuse în decizii politice, în legi, pentru a da o şansă prosperităţii şi a unui viitor cât mai bun pentru România", a declarat Remus Cernea. Acesta a ţinut să explice şi care sunt urmările în caz că Traian Băsescu refuză să-l numească premier pe Victor Ponta, dacă USL va obţine peste jumătate din voturi. "Am urmărit în presă declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu. Există riscul unei mari crize politice după alegeri. Criză care ar putea fi generată de refuzul lui Traian Băsescu de a-l numi premier pe Victor Ponta, chiar dacă USL va avea o majoritate de peste 50%. Dacă alianţa va obţine peste 50% din voturi şi Traian Băsescu va refuza să-l numească premier pe Victor Ponta, România riscă să fie aruncată într-o foarte gravă criză politică. Acest stil al domniei sale de a refuza regulile democraţiei şi de a încerca să-şi impună în permanenţă punctul de vedere şi voinţa proprie, reprezintă un lucru extrem de periculos pentru fragila democraţie din România", a mai declarat candidatul USL. Remus Cernea a oferit preşedintelui Traian Băsescu un răspuns asociat cu animale, aşa cum primul om al ţării s-a referit la o nouă nominalizare a lui Victor Ponta pentru un nou mandat de premier: "O broscuţă mai înghiţi, dar nu trebuie să înghiţi porci". Spre deosebire de preşedinte, candidatul USL a adus un acvariu, pe care era lipit o poză cu Traian Băsescu, şi în care se aflau câteva broscuţe, motivând că nu a mai găsit brotăcei, deoarece au fost toţi înghiţiţi de preşedintele ţării. "Îi propunem preşedintelui Traian Băsescu o soluţie pentru a-l numi premier pe Victor Ponta. Atitudinii jignitoare a preşedintelui, dorim să-i răspundem într-un mod centrat pe umor, iar mesajul nostru pentru preşedinte este pe de-o parte să lase animalele în pace, să nu mai facă asocieri între animale şi oameni, iar pe cealaltă parte, pentru că eu candidez în Colegiul nr.9, care conţine şi zona Brotăcei, am adus câteva broscuţe. Pe frigul acesta nu am găsit brotăcei, ne-am gândit o secundă că ar fi fost cu toţii înghiţiţi de Traian Băsescu. Îi sugerăm preşedintelui să lase la o parte asocierile jignitoare, să respecte regulile democraţiei şi să numească pe primul-ministru desemnat de către majoritatea care va câştiga aceste alegeri".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108