REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cernea, găsit incompatibil! Deputatul riscă să-şi piardă funcţia de parlamentar: "Sunt surprins de comunicatul ANI"

Cernea, găsit incompatibil! Deputatul riscă să-şi piardă funcţia de parlamentar: "Sunt surprins de comunicatul ANI"

Replica API 17 octombrie 2013 | 00:00 140

Decizie contestată în instanţă

Decizie contestată în instanţă

Deputatul Remus-Florinel Cernea, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, susţine că va contesta decizia în instanţă. Acesta s-a declarat surprins de comunicatul ANI. "Am renunţat la începutul lunii ianuarie 2013 la funcţia de administrator al firmei Sed Nove care timp de şase ani nu a avut nici o activitate. Am avut un schimb de scrisori cu ANI, în care am prezentat aceste acte, inclusiv decizia AGA, acte pe care le-am prezentat şi Camerei Deputaţilor, unde Comisia Juridică mi-a zis că totul este în regulă. Sunt surprins de comunicatul ANI şi vreau să văd raportul. La acea firmă eu am avut părţi sociale 200 de lei ceea ce cred că va stârni râsul. De aceea am conştiinţa împăcată şi nu cred că am încălcat legea", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, deputatul Remus Cernea.

Iată comunicatul integral al ANI:

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Florinel-Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al S.C. Sed Nove S.R.L. Astfel, Florinel-Remus Cernea a încălcat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale". Florinel-Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. "Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligaţiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective [...]". "Persoana [...] faţă de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului". Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218