REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cernea se gândeşte să candideze la Primăria Constanţa, după ce Mazăre a spus că l-a văzut de mână cu un bărbat

Cernea se gândeşte să candideze la Primăria Constanţa, după ce Mazăre a spus că l-a văzut de mână cu un bărbat

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 445

Deputatul, aşteptat să se urce pe tocuri

Deputatul, aşteptat să se urce pe tocuri

Prezent la vizita pe care trebuie să o efectueze săptămânal la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, primarul Radu Mazăre a fost întrebat ce părere are de faptul că deputatul Remus Cernea a invitat-o pe Conchita Wurst, câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta, la Gayfest, care va avea loc în Bucureşti. Edilul a răspuns ironic: "Dar eu v-am spus de atunci că îl bănuiam că se ţine de mână cu unul. Remus Cernea a fost la rugate... nu la impuse, la rugate. Şi v-am zis asta. Că am avut o discuţie, că premierul Ponta a fost de acord cu ceea ce l-am rugat noi, dar m-a rugat să-l luăm şi noi pe Cernea. Îmi ziceau băieţii: băi, prea era cu ăla şi se ţinea de mână cu el. Eu ştiu acum? Aştept să-l mai văd pe tocuri", a declarat Mazăre.

Menţionăm că parlamentarul Remus Cernea intenţionează ca, pe 7 iunie, să o invite pe Conchita Wurst, câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta, la Gayfest, care va avea loc în Bucureşti. Cât despre o potenţială invitaţie în Mamaia, Mazăre a reacţionat: "Mă, nu este genul meu, chiar deloc. Şi cred că nici nu este genul românilor şi, dacă mă întrebi pe mine, cred că au luat-o razna", a concluzionat Mazăre.

Cernea: Tot mai mulţi cetăţeni ai Constanţei doresc altceva, un primar mult mai serios

În replică la declaraţiile lui Mazăre, Cernea a reacţionat: "Declaraţia domnului Mazăre este, evident, incorectă şi inexactă. Mă aştept ca atunci când domnul Mazăre are de dat declaraţii la procuratură sau la poliţie să spună adevărul, pentru că dacă va vorbi în acelaşi mod în care a vorbit despre mine s-ar putea să avem în curând alegeri anticipate pentru Primăria Constanţa. De asemenea, dacă domnul Mazăre se raportează la mine ca la un rival politic s-ar putea să mă convingă, cu încă două sau trei astfel de declaraţii să candidez la următoarele alegeri şi să câştig Primăria Constanţei. În acelaşi timp, tema drepturilor persoanelor LGBT este una foarte serioasă şi, în general, situaţia din România depinde şi de rezolvarea drepturilor omului, iar drepturile persoanelor LGBT sunt drepturile omului. Această temă nu trebuie luată în derâdere sau persiflată, de aceea declaraţia domnului Mazăre este una nepotrivită şi care nu reflectă responsabilitate politică. Tot mai mulţi cetăţeni ai Constanţei doresc altceva, un primar mult mai serios, care să facă şi proiecte, dar să fie şi un model de civism, nu un politician care ia în derâdere tot ceea ce nu înţelege", a declarat Cernea, pentru "Replica". Deputatul susţine că nu intenţionează să acţioneze în alt mod, se va limita doar la acţiuni declarative. "Eu respect libertatea de exprimare şi nu am făcut niciodată plângeri penale vreunui jurnalist sau vreunui politician care m-a atacat la persoană", a concluzionat deputatul. De asemenea, pe lângă invitaţia adresată solistei, Cernea a emis şi o solicitare către Guvern şi Parlament să arboreze "steagul curcubeu", simbolul minorităţilor sexuale, cu prilejul Gayfest (2-8 iunie 2014).

Marius VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102