REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cernea, Solcanu şi pensionarii de la azil şi-au pus poalele-n cap în faţa Biobazei din Constanţa

Cernea, Solcanu şi pensionarii de la azil şi-au pus poalele-n cap în faţa Biobazei din Constanţa

Replica API 17 iulie 2013 | 00:00 134

Deputatul n-a fost lăsat să intre în adăpost pentru a protesta împotriva cruzimii faţă de animale

Deputatul n-a fost lăsat să intre în adăpost pentru a protesta împotriva cruzimii faţă de animale

Ceea ce se dorea a fi un protest în faţa Biobazei din Constanţa, organizat de către iubitorii de animale şi membri ai asociaţiilor de protecţie a animalelor, s-a transformat într-un total fiasco. Pe lângă cei care veniseră să protesteze şi să revendice câinii adunaţi de pe străzi de hingherii din oraşele Mangalia şi Constanţa, s-a alăturat şi un grup de pensionari de la Căminul de bătrâni din strada Unirii, nr.104 din Constanţa. Aduşi cu un microbuz, în frunte cu preotul care slujeşte în biserica din incinta căminului, ei au protestat împotriva iniţiativei deputatului Remus Cernea, care vizează tăierea finanţărilor acordate de către stat Bisericii Ortodoxe Române.

"Noi am venit să discutăm cu dânsul, să-şi reamintească de rugămintea noastră pe care am făcut-o cu o lună în urmă. Văd că dânsul iubeşte animalele, foarte bine, este creştineşte, dar de ce nu iubeşte şi biserica? De ce nu-l iubeşte şi pe Dumnezeu?", a spus preotul Gheorghe Chirhalan. La protest au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Noii Drepte, nu pentru a-şi arăta simpatia faţă de patrupedele "ţinute în condiţii infecte", ci pentru a-l lua la rost tot pe controversatul deputat Remus Cernea, că "legiferează căsătoriile între homosexuali". Parlamentarul însă, a reprogramat întâlnirile cu pensionarii şi reprezentanţii Noii Drepte pentru o altă zi. În tot acest timp, reprezentanţii "Save the Dogs" şi a celorlalte asociaţii pentru protecţia animalelor trăgeau de porţi şi forţau intrarea, reclamând încă un abuz din partea autorităţilor, care nu respectau programul cu publicul.

Deputatul Cernea şi iubitorii de animale, ţinuţi la poartă

Când apele s-au mai liniştit, parlamentarul venit să atragă atenţia asupra abuzurilor, cruzimilor şi modului inuman de a gestiona problema câinilor comunitari de pe raza judeţului Constanţa nu a fost lăsat de firma de pază care asigură perimetrul să pătrundă în Biobază. Deşi a arătat legitimaţia de parlamentar, agenţii de la Zip Escort s-au opus. "Autorităţile din România se comportă din nou într-un mod deplorabil. Sper ca aceşti câini să fie încă în viaţă, mă tem pentru siguranţa lor, mă tem că au fost supuşi unor acte de cruzime şi poate că unii au fost omorâţi deja. Astfel de atitudini sunt incalificabile. Problema principală a României nu sunt câinii fără stăpân, ci instituţiile fără stăpân, iar stăpânul instituţiilor este legea şi statul de drept. Voi face toate demersurile necesare, voi vedea cum anume poate exista o formă de sancţiune faţă de comportamentul abuziv pe care l-am constatat astăzi aici", a spus deputatul Remus Cernea.

Solcanu, confruntare cu "madam Redus cu coc", la intrarea în biobază

La acest protest a fost prezent şi vedeta TV Mircea Solcanu, care nu se află tocmai pe aceeaşi lungime de undă cu Remus Cernea. Pe blogul său, Mircea Solcanu a postat în urmă cu câteva luni un mesaj dur pentru parlamentar: "Trebuie să precizez că sunt de acord cu Radu Mazăre care îl consideră tâmpit, iar asta o spune un om care ar trebui să îl aplaude pe deputatul în a cărui circumscripţie mă aflu cu drept de vot. După ce a vrut să-l excludă financiar pe Dumnezeu de la guvernare, acum vine cu pactul civil, la care domnul Becali şi restul său de susţinători o să spună că e pactul cu Diavolul, iar departe de adevăr nu sunt, dacă mă uit la deputatul din circumscripţia mea, aşa... cum arată. O gaşcă de homosexuali l-au investit pe domnul Cernea să facă lobby pentru această iniţiativă şi el cred că a înţeles că Lobby e ca Bobby, din Dallas. Aşa că lasă-mă madam Redus cu iniţiativele tale care ne îndepărtează de acel pact civil după ce tu nu ştii ce vrei să spui înainte de a deschide gura. În altă ordine de idei, nu sunt de acord cu ruptul picioarelor, dar de coc putea primarul Mazare să vă scuture un pic, nu de alta dar am văzut ca vă purtaţi părul strâns în coc". Luând în considerare această atitudine, dintr-o confruntare directă între Remus Cernea şi Mircea Solcanu nu puteau să iasă decât înţepături şi aluzii. "Balul" a fost deschis de prezentatorul TV, care a afirmat: "Primele două propuneri, ca Biserica să nu mai primească bani de la stat şi legea parteneriatului civil au fost excepţionale, dar nu ştiu cum aţi reuşit într-un scurt timp să le faceţi praf. Vreţi să ne mai introduceţi o Agenţie care va fi tot din banii noştri, Poliţia Animalelor de ce o plătim? Câte interpelări aţi avut în Parlamentul României referitoare la animale, punctual? Dumneavoastră vă faceţi capital politic pe spatele acestor animale", i-a spus Mircea Solcanu parlamentarului. În replică, Remus Cernea a afirmat că este irelevant câte interpelări a avut în Parlament referitoare la animale şi că: "Aţi venit să mă atacaţi la persoană, aţi scris şi acel articol mizerabil. Este cunoscută şi prietenia dumneavoastră cu cineva care vrea să-mi rupă picioarele (primarul Constanţei, Radu Mazăre - n.r.), dar dincolo de asta să ştiţi că nu mă las, şi parteneriatul civil va fi votat în Parlamentul României. Legea a fost depusă, urmează să ajungă în dezbatere la Senat. Aşadar dacă doriţi să comentaţi ceva, haideţi să vedem rezultatul votului". Mai adăugăm, în încheiere, că după această "desfăşurare de forţe", deputatul Remus Cernea s-a întâlnit cu un avocat, pentru a afla care sunt şansele să se "măsoare în muşchi" cu autorităţile în instanţă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614