REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cernea: Voi iniţia o lege de interzicere a "masacrului" de la Balc; nu solicită intelectual vânătorul

Cernea: Voi iniţia o lege de interzicere a "masacrului" de la Balc; nu solicită intelectual vânătorul

Replica API 12 ianuarie 2013 | 00:00 250

Deputatul PSD Remus Cernea a scris vineri, pe voxpublica, că va propune o lege de interzicere a partidei de vânătoare organizată anual de Ion iriac pe domeniul de la Balc (judeţul Bihor).

Deputatul ecologist spune că este nevoie de această lege deoarece "apelul la conştiinţă este insuficient" în cazul "măcelului mistreţilor" care are loc anual la Balc. "Ceea ce se petrece la fiecare început de an la Balc, dar nu ar fi tolerat mai pe nicăieri în Europa, reprezintă un lucru care este posibil ca urmare a unei insuficiente reglementări în domeniu. (...) Este nevoie de reglementare pentru a împiedica abuzuri precum actele de cruzime faţă de animale să poată avea loc. Voi iniţia, în calitate de deputat verde, un astfel de proiect de lege. Invit organizaţiile neguvernamentale, experţii în domeniu şi colegii parlamentari să mă sprijine în acest demers", adaugă Remus Cernea.

"Peste 1400 de animale lipsite de apărare şi de orice şansă de supravieţuire au fost ucise în ultimii ani la Balc de către persoane din elita economică, sportivă şi politică a Europei. Aceste persoane, deşi au făcut performanţă în anumite domenii, nu au dublat-o şi printr-o excelenţă morală (...) Personal mă pronunţ împotriva vânătorii. Nu o pot accepta decât atunci când este determinată din raţiuni de autoapărare sau de necesitatea de a obţine hrană. Vânătoarea motivată de plăcerea de a ucide, o consider un act moralmente condamnabil", îşi motivează Cernea demersul legislativ.

Social-democratul mai invocă în sprijinul argumentaţiei sale faptul că vânătoarea de la Balc "nu solicită fizic şi intelectual vânătorul". "Vânătoarea de la Balc încalcă sistematic chiar Codul de Etică Vânătorească. În contrast cu prevederile Codului, vânătoarea de la Balc nu solicită fizic şi intelectual vânătorul şi nu acordă nici o şansă animalelor vânate. Acest gen de "vânătoare" făcută într-un ţarc de unde mistreţii nu au cum să scape, orice ar face, este un tip de masacru condamnat de regulile vânătoreşti", a mai scris Cernea.

Fostul premier Adrian Năstase devenea în 2005 ţinta mai multor ONG-uri care militează pentru drepturile animalelor după ce a omorât la Balc 23 de mistreţi, performanţă care i-a adus recunoaşterea de cel mai bun vânător al acelei ediţii.

La ediţia din 2013 a vânătorii de la Balc, care va avea loc în acest weekend, sunt aşteptate, ca în fiecare an de altfel, personalităţi şi oameni de afaceri din întreaga lume, printre care primarul din Monte Carlo şi proprietarul Porsche.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614