REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cernea vrea legalizarea parteneriatului civil între homosexuali; Mazăre îl apostrofează: "e tâmpită rău"

Cernea vrea legalizarea parteneriatului civil între homosexuali; Mazăre îl apostrofează: "e tâmpită rău"

Replica API 13 aprilie 2013 | 00:00 352

Deputatul USL, vedeta săptămânii: de la tăierea fondurilor pentru Biserică, la drepturile cuplurilor gay

Deputatul USL, vedeta săptămânii: de la tăierea fondurilor pentru Biserică, la drepturile cuplurilor gay

După scandalul provocat pe tema Bisericii şi tăierea finanţării de la stat, deputatul Remus Cernea trece acum la un alt proiect de lege care va stârni controverse. Parlamentarul Remus Cernea a anunţat vineri că doreşte ca în viitor să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, motivând faptul că fiecare om este liber să facă ceea ce doreşte, dar şi că în multe ţări din Europa acest lucru a fost reglementat, el dând ca exemplu Franţa, acolo unde persoanele de acelaşi sex se pot căsători, după ce în urmă cu două zile senatorii francezi au aprobat acest tip de căsătorii.

"Eu şi Verzii susţinem drepturile omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru nici un motiv, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau minorităţi sexuale. În Europa, foarte multe ţări acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoane heterosexuale sau persoane de acelaşi sex, pe model francez. În Franţa, acum 5 ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind dreptul persoanelor de acelaşi sex de a se căsători. Pentru România, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, să poată să le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, în cazul tragic în care unul dintre parteneri moare, poate lăsa moştenire, care nu mai poate fi atacată apoi în instanţă de către familie", a declarat deputatul Remus Cernea.

Banias, despre propunerea lui Cernea: "Eu sunt un bun creştin, nu am cum să fiu de acord"

Evident că opinia lui Remus Cernea a fost imediat combătută de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în timp ce primarul Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, a avut o reacţie... pe măsura aşteptărilor! Astfel, Radu Mazăre l-a "reevaluat" pe deputatul Remus Cernea, având în vedere noua propunere a acestuia, privind reglementarea parteneriatului între persoanele de acelaşi sex. "Am greşit; e tâmpită rău", a transmis Mazăre, atunci când a fost solicitat să emită un punct de vedere cu privire la propunerea lui Cernea. Anterior, Radu Mazăre a spus că Remus Cernea e "tâmpit", întrucât susţine ideea ca Biserica să nu mai fie finanţată de la stat. Un alt USL-ist, senatorul conservator Mircea Banias s-a arătat uimit de propunerile lui Remus Cernea. Referitor la Biserică, Mircea Banias a afirmat: "Nu cred că e momentul ca în România Biserica să nu mai primească subvenţie de la stat. România nu este destul de puternică şi stabilă aşa încât societatea să sprijine Biserica. Biserica are nevoie de sprijinul statului". Cât priveşte reglementarea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, Banias a spus că nu poate fi de acord. "Eu sunt un bun creştin, nu am cum să fiu de acord", a conchis senatorul.

Sorin HULUBEI, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614