REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CERONAV, implicat în implementarea strategiei UE pentru regiunea Dunării

CERONAV, implicat în implementarea strategiei UE pentru regiunea Dunării

Replica API 23 octombrie 2018 | 00:07 241

Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, ajuns la a șaptea ediție, s-a desfășurat în perioada 18 și 19 octombrie a.c., în Sofia, Bulgaria. Evenimentul a reprezentat o etapă marcantă pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, care a fost și rămâne un partener activ în implementarea strategiei, prin proiectele derulate pe programele transnaționale de finanțare dedicate regiunii Dunării.

CERONAV este lider consacrat în domeniul managementului proiectelor europene, în prezent conducând două proiecte ce vor asigura atingerea unor obiective de importanță strategică pentru macroregiunea Dunării. Cu parteneriate de 22, respectiv 16 parteneri din 8 țări (Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croația, Serbia și România), proiectele Danube SKILLS și GREEN DANUBE au un buget total estimat de aproximativ 4 milioane euro.

„Conectarea permanentă la planul de acțiune al SUERD este vitală pentru inițiativele CERONAV de accesare a fondurilor europene. Acestea sunt destinate reducerii decalajelor existente în regiunea Dunării și pun accent pe armonizarea cadrului legislativ privind calificarea profesională și creșterea mobilității personalului pregătit în cadrul CERONAV pentru sectorul navigației pe ape interioare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, director general CERONAV. Informațiile obținute și contactele stabilite de către delegații CERONAV pe durata evenimentului creează premise favorabile în demersurile instituției de a reedita succesul proiectelor anterioare, certificate cu statutul de proiecte strategice SUERD.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102