REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CERONAV instruieşte personalul care lucrează pe platforme petroliere

CERONAV instruieşte personalul care lucrează pe platforme petroliere

Replica API 5 mai 2015 | 00:04 479

CupÅŸa:

CupÅŸa:

Lucrul pe o platformă petrolieră presupune o instruire specifică a personalului, care să asigure atât o capacitate de operare zilnică corectă a echipamentelor şi utilajelor, cât şi un răspuns eficient în cazurile de urgenţă ce pot surveni la bord. Tocmai de aceea, de doi ani de zile, CERONAV este acreditată să organizeaze cursuri derulate sub acreditarea OPITO, organizaţie mondială ce vizează standardele de siguranţă pentru personalul care lucrează în domeniul offshore.

Cursurile sunt: BOSIET-B - Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training, destinat tuturor celor care lucrează la bordul unei platforme petroliere, constituit din patru module: Safety Induction, Helicopter Safety and Escape, Sea Survival, Fire- Fighting and Self Rescue. Cursul FOET-A - Further Offshore Emergency Training, vizează reactualizarea cunoştinţelor acumulate în cadrul BOSIET, şi cursul HUET-B - Helicopter Underwater Escape Training, care este destinat celor care călătoresc cu elicopterul onshore-offshore.

Luni, CERONAV a organizat conferinţa internaţională a furnizorilor de cursuri pentru personalul de la bordul platformelor petroliere - TPAG (Training Provider Advisory Group), eveniment organizat sub patronajul OPITO - Offshore Petroleum Industry Training Organization.

Conferinţa joacă un rol important în respectarea standardelor globale ale OPITO de satisfacere a nevoilor industriei de petrol si gaze de astăzi si asigurarea pe plan mondial a unei forţe de muncă cu înaltă calificare, prin dezbaterea problemelor actuale de pregătire din domeniu şi implementarea soluţiilor agreate de către toate instituţiile de profil, indiferent de locaţia acestora, Asia de Sud-Est, Europa de Sud-Est sau Africa.

„OPITO este cea mai importantă organizație mondială în ceea ce privește standardele de siguranță pentru personalul care lucrează în domeniul offshore. CERONAV este unul dintre furnizorii de offshore din România, unul dintre cei mai importanți din Europa, la acest moment, iar faptul că OPITO a acceptat ca această conferință internațională a centrelor de training acreditte să se desfășoare în România, pentru noi este o recunoaștere a capacității noastre de a furniza cursuri de înalt standard. Este o recunoaștere a poziției noastre pe piața internațională, este o recunoaștere a faptului că ne-am consacrat ca un furnizor important de training. Strategia noastră a fost să furnizăm o pregătire de înaltă calitate. În momentul de față sunt 31 de centre care participă la această conferință, din Europa, Asia, Africa“, a spus Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV. „Orice persoană care lucrează în domeniul exploatărilor de gaze și petrol, lucrează în mediul cel mai periculos din lume, indiferent de poziția la locul de muncă. Produsul cu care lucrează este toxic, inflamabil, exploziv. Este foarte important ca toți oamenii care lucrează pe aceste instalații să fie pregătiți corespunzător pentru instalațiile cu care vor lucra. Indiferent dacă sunt specialiști în situații de urgență sau dacă sunt doar lucrători, este bine să fie familiarizați cu tot ce au de făcut pe durata deplasării sau pe durata lucrului pe platformele petroliere“, a spus, la rândul său Shaun Minty, reprezentant OPITO.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367