REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CERONAV organizează reuniunea Comitetului European pentru elaborarea standardelor în sectorul navigației pe ape interioare

CERONAV organizează reuniunea Comitetului European pentru elaborarea standardelor în sectorul navigației pe ape interioare

Replica API 10 mai 2019 | 10:00 285

În perioada 7 - 9 mai 2019, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a organizat la București, în incinta Palatului Parlamentului, Reuniunea Comitetului European pentru elaborarea standardelor în sectorul navigației pe ape interioare (CESNI). Întâlnirea a avut ca obiectiv principal monitorizarea implementării Directivei 2017/2397, privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe căile navigabile interioare.

În cadrul reuniunii din data de 8 mai au fost prezentate strategia și planul de acțiuni care vizează transpunerea și implementarea Directivei 2017/2397 în țările din regiunea Dunării, elaborate de proiectul Danube SKILLS - condus de către CERONAV pe Programul Transnațional Dunărea.

Întâlnirea s-a bucurat de o largă participare națională și internațională, fiind prezenți importanți oficiali din ministerele de transport ale statelor membre din regiunea Dunării, Comisia Europeană (DG MOVE), Comisia Dunării, Comisia Rinului, Comisia Sava, Federațiile sindicale europene ale lucrătorilor și operatorilor din sectorul de transport fluvial, Grupul de Coordonare PA 1 al SUERD.

Prezent la lucrǎri, Ionel Minea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor a subliniat faptul că organizarea acestui eveniment în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, reprezintă un avantaj atât pentru România, cât și pentru CESNI, oferind o mai mare vizibilitate procesului de standardizare a navigației pe ape interioare și de implementare a Directivei Europene privind recunoașterea calificărilor profesionale în acest sector.

În același context, Ciprian Plăcintă, director Dezvoltare în cadrul CERONAV a subliniat rolul important al CERONAV ȋn elaborarea standardelor comune europene ȋn sectorul navigației pe ape interioare.

Adoptarea unui standard comun ȋn acest domeniu reprezintǎ un avantaj competitiv major pentru Romȃnia, care are peste 10.000 de navigatori pe ape interioare și cea mai mare flotǎ de nave fluviale de la Dunǎre.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367