REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cerşetor cu euro în portofel, tâlhărit şi ameninţat să-şi retragă plângerea

Cerşetor cu euro în portofel, tâlhărit şi ameninţat să-şi retragă plângerea

Replica API 29 iulie 2014 | 00:00 287

Medgidia tuturor posibilităţilor:

Medgidia tuturor posibilităţilor:

Caz incredibil la Medgidia, infractorii ajungând să tâlhărească până şi cerşetori. Este vorba despre un individ, Geiduan Aliş, zis Giudi, care a bătut un cerşetor şi i-a furat portofelul, după care l-a ameninţat să-şi retragă plângerea de la Poliţie. Între timp a fost prins de oamenii legii şi arestat. Însă, acesta a menţionat că la mijloc este vorba de o datorie, pe care partea vătămată avea să i-o da unei rude de-a lui.

Lucrătorii din cadrul Poliţiei municipiul Medgidia au fost sesizaţi, la data de 29.05.2014, de către un bărbat din satul Pietreni, comuna Deleni, care stă fără forme legale în municipiul Medgidia, pe unde apucă neavând locuinţă, cu privire la faptul că la data de 28.05.2014, în jurul orei 20.00, inculpatul Aliş Geaiduan, zis Giudi, l-a deposedat prin violenţă de un portofel în care avea suma de 300 euro, provenită din cerşit, şi cărţile de identitate emise pe numele său, S.T. şi pe cel al fiului său, S.S.. Oamenii legii au şi demarat cercetările, iar cele reclamate au fost confirmate de mai mulţi martori. Însă, între timp, tâlharul s-a sustras urmăririi penale şi s-a ascuns pe unde a apucat, numai că a avut grijă să-şi asigure şi "spatele". Ca atare, fiul persoanei vătămate a mers şi el la Poliţie şi a declarat că la data de 23.07.2014 inculpatul a venit la domiciliul său şi i-a cerut să-i transmită tatălui său că trebuie să îşi retragă plângerea ce face obiectul prezentei cauze penale, în caz negativ ameninţându-i pe amândoi cu acte de violenţă. Astfel, la data de 24 iulie anul curent, Geiduan Aliş a fost prins de polişti şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Pe 25 iulie, inculpatul a fost prezentat la Judecătoria Medgidia, unde magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Procurorii au menţionat că fapta este una destul de gravă întrucât a fost săvârşită în public, inculpatul neavând vreo reţinere în a comite fapta în prezenţa altor persoane, creându-se astfel un puternic climat de nesiguranţă în rândul cetăţenilor. Pericolul pentru ordinea publică reiese şi din faptul că inculpatul a îndeplinit rolul de recuperator al presupusei datorii avută de persoana vătămată faţă de ruda sa, nelăsând această activitate în sarcina organelor abilitate ale statului, de aici reiese şi dispreţul faţă de respectarea legilor şi caracterul antisocial al inculpatului. Totodată, menţionăm că Geiduan Aliş este o mai veche "cunoştinţă" a oamenilor legii, el fiind condamnat anterior pentru infracţiunide furt, tâlhărie, tentativă viol, lipsire de libertate, încăierare, aspecte ce reies din fişa de cazier judiciar al acestuia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218