REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CET, o nouă acţiune în instanţă împotriva RADET Constanţa pentru un debit în valoare de 4 milioane de lei

CET, o nouă acţiune în instanţă împotriva RADET Constanţa pentru un debit în valoare de 4 milioane de lei

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:00 430

Societatea îşi menţine poziţia. Constănţenii rămân fără apă caldă!

Societatea îşi menţine poziţia. Constănţenii rămân fără apă caldă!

După ce, la începutul lunii curente, CET Constanța a câştigat în instanţă un proces prin intermediul căruia solicita RADET plata unor debite restante, în urma unor facturi emise în luna martie, prima, în valoare de 21.114.108,83 lei , iar cea de-a doua, 4.963,63 lei, iată că Electrocentrale a deschis o nouă acţiune. Obiectul este ordonanţă de plată.

Cererea a fost înregistrată miercuri, 19 septembrie, de Tribunalul Constanţa şi nu a primit, încă, un prim termen de judecată. Monica Neacşu, reprezentantul CET, a spus pentru Replica că este vorba despre debitul aferent facturilor din iunie şi iulie, 2018 şi au o valoare de 4 miliaone de lei.

RADET nu a plătit sumele restante, CET îşi menţine poziţia. Constănţenii rămân fără apă caldă!

De asemenea, reamintim faptul că Electrocentrale Constanța S.A. a anunțat, pe 10 septembrie, că este obligată să întrerupă furnizarea apei calde în municipiul Constanța din cauza debitelor neachitate de către RADET. Societatea a primit notificări pentru plata unor sume restante de la furnizori, notificări ce au că scandență diferite zile din luna septembrie a.c.., fapt pentru care Electrocentrale Constanța S.A. nu a putut plăti sumele datorate către furnizorii săi.

În aceste condiții, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A., prin decizia nr. 11/07.09.2018 a hotărât emiterea unui preaviz către RADET Constanța, document prin care aduce la cunoștință faptul că, dacă până la dată de 26 septembrie a.c., conducerea regiei nu va urgență să își plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanța S.A. și nu va prezența un plan de eșalonare a debitelor, va sista furnizarea apei calde către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu dată de 27 septembrie a.c. Mai sunt câteva zile până la termenul impus de reprezentanţii CET Constanţa pentru plata debitului, însă RADET nu a făcut nici o mişcare pozitivă în acest sens.

„Deocamdată, nu avem nicio veste. RADET nu a plătit, încă. Nu avem cum să mergem mai departe (n.red. să furnizeze apă caldă). Avem şi noi scadenţe de plată“, a declarat Monica Neacşu.

Precizăm că, de la începutul anului și până în prezent, Electrocentrale Constanța S.A. a emis către RADET Constanța facturi în valoare totală de 118.656.347,01 lei, din care contravaloarea energiei termice este de 107.513.513,87 lei, restul reprezentând dobânzi penalizatoare. Din suma totală, RADET Constanța a achitat doar 19.533.392,80 lei, adică numai 16,46% din suma facturată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare din cauza lui oslobeanu si tamas nu ne luam noi salariile?si dintre fosilele noastre sau reangajat!poate vina fostilor directori este faptul ca au acceptat de-a lungul anilor sa crediteze RADET-ul,sa-l faca pe magarul ala de popa sa suga ca si_o lipitoare!pana luna trecuta salariatii de la radet si-au luat la timp salariile,pe cand fraierii de la cet o sug in continuare!alo,liderul de sindicacat,tu auzi?ca te faci ca ploua de atata timp!
1
0
Oslobeanu, Tamas ce fac? Cate mii de ron mai iau de la CET?! Marii fosti directori. Acum fosile rapanoase.
2
1
punctul termic din Faleza Nord s-a inchis, urmeaza si celelalte, si da, ai dreptate 23.02, majoritatea platesc intretinerea dar banii nu ajung la CET, mai sunt rulati in diverse afaceri de aministratorii de bloc si mai apoi ajung la RADET, dupa care si RADET-ul la randul lui ii mai tine un pic ca sa rezolve diverse manarii si uite asa banii nu mai ajung la CET, asa cum faceau si cei de la POSTA, rulau banii pensionarilor in afaceri, si de aia intarziau pensiile.Puneti-va centrala si scapati de ei, centralele se pun si-n rate, si o sa platiti muuuuult mai putin.
8
2
Majoritatea platesc intretinerea. Unde sunt banii??? Chiar nu se sesizeaza nicio institutie??? Nu toti avem bani de centrale ca vrea RADET sa falimenteze cet.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920