REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cetăţean iordanian, cu domiciliul în Constanța, declarat indezirabil în România din raţiuni de securitate naţională

Cetăţean iordanian, cu domiciliul în Constanța, declarat indezirabil în România din raţiuni de securitate naţională

Replica API 29 decembrie 2015 | 21:13 290

Un cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil în România, pentru 15 ani, de către Curtea de Apel Bucureşti, la cererea parchetului de pe lângă această instanţă, din raţiuni de securitate naţională.

Cetăţeanul iordanian, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, în vârstă 52 de ani, este stabilit de mai mult timp în ţara noastră. Motivele pentru care i s-a ridicat dreptul de şedere în România ţin de siguranţa naţională, iar solicitarea a fost înaintată instanţei de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Bucureşti în urma unor informaţii furnizate de către ofiţerii SRI şi de către ofiţeri din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Decizia, care poate fi contestată în următoarele zece zile, urmează să fie pusă în aplicare imediat.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a fost citat la Inspectoratul General pentru Imigrări-Serviciul Constanța.

Cetăţeanul iordanian este al zecelea cetăţean străin pentru care autorităţile române au luat, în decursul acestui an, o astfel de măsură.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat în România din anul 1991, a fost monitorizat de SRI începând cu anul 2014, context în care s-a stabilit că desfăşura activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit unui comunicat al SRI.

Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, cu domiciliul în Constanța, a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României.

SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituţii din cadrul SNPCT, precum şi cu partenerii externi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367