REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cetăţeanul turc, călăuza a 96 de migranţi arabi, trimis în judecată

Cetăţeanul turc, călăuza a 96 de migranţi arabi, trimis în judecată

Replica API 18 noiembrie 2017 | 14:22 535

Primul termen, la Tribunal

Primul termen, la Tribunal

foto cu rol ilustrativ

Dosarul penal deschis pe numele cetățeanului turc Ozcan Ramazan, cercetat penal pentru trafic de migranți, a avut primul termen, vineri, la Tribunalul Constanța. pe fond, în cameră preliminară. El este acuzat că ar fi călăuzit un număr de 96 de migranți, proveniți din țările arabe aflate în conflict, cu scopul de a le conduce spre țări din occident, prin România.

Bărbatul, în vârst de 50 de ani, a fost arestat, în luna septembrie, după ce polițiștii de frontieră români l-au identificat la bordul unei ambarcațiuni, în care se aflau 96 de migranți proveniți din Iran și Irak, în timp ce tocmai intrau în apele teritoriale ale României. Nava a fost interceptată la aproximativ o milă marină de frontiera comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc, în timp ce naviga spre ţărmul României. Anchetatorii au stabilit, la vremea respectivă, că ambarcaţiunea “Dardanelles 2” era condusă de cetățeanul turc, acesta plecând cu grupul de migranţi pe data de 8 septembrie dintr-un port situat pe coastele Turciei. În cadrul audierilor, oamenii legii au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 39 de bărbaţi, 21 femei şi 36 de copii, care intenţionau să ajungă ilegal în ţara noastră. Cetăţeanul turc este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Recent, cetățeanului turc Ozcan Ramazan a fost trimis în judecată pentru faptele menționate, vineri având primul termen în camera preliminară. Apărătorul acestuia, avocatul Florin Scupra din Baroul Constanța, susține că lucrurile nu stau chiar așa cum sunt specificate în rechizitoriu.

”Inculpatul, deși era cetățean turc, era, la rândul lui, unul dintre migranți, nicidecum nu era călăuza lor. El nu a luat nici un ban de la ei, deși toți ceilalți ocupanți ai ambarcațiunii îl indicau pe el ca fiind călăuza lor. Nu există nici o probă care să-l încrimineze. Deși nu provenea din zonele de conflict, și el era tot migrant, care dorea să ajungă într-o altă țară, întrucât avea interdicție de a părăsi țara (Turcia n.r.). Lui i s-a făcut dosar penal, în timp ce ceilalți sunt liberi”, a declarat pentru ”Replica”, avocatul Florin Scupra.

În continuare rămâne de văzut dacă și judecători Tribunalului Constanța vor fi de acord cu aceste aspecte.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moarte imigrantilor!
2
0
Afara din tara
3
0
Bine man bvo pol
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614