REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cetăţeni albanezi opriţi să intre ilegal în România

Cetăţeni albanezi opriţi să intre ilegal în România

Replica API 12 martie 2016 | 13:12 389

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a G.N. Mangalia doi cetăţeni albanezi care au încercat să intre ilegal în România, pe la frontiera verde, ajutaţi de doi conaţionali care călătoreau cu un autoturism înmatriculat în Albania. În data de 10.03.2015, în jurul orei 20.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia, planificaţi în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte a frontierei de stat, au observat în apropierea liniei de frontieră două persoane care se deplasau pe jos dinspre Bulgaria. Imediat, poliţiştii de frontieră români au declanşat o acţiune specifică de interceptare a celor două persoane de sex masculin care intenţionau să intre pe teritoriul Românei prin traversarea ,,frontierei verzi”. Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul P.T.F. Vama Veche unde au declarat că sunt cetăţeni albanezi şi doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. După verificări s-a stabilit identitatea celor doi, B.S., în vârstă de 21 ani şi D.X., de 33 ani, ambii cetăţeni albanezi. Concomitent cu acţiunea din zona verde a frontierei, poliţiştii de frontieră români au identificat în P.T.F. Vama Veche un autoturism marca Renault Clio cu numere de Albania în care călătoreau doi cetăţeni albanezi, J.A. şi B.B., cu vârste de 28 şi 33 de ani. Având suspiciuni în privinţa scopului călătoriei celor două persoane, poliţiştii de frontieră au decis să efectueze verificări suplimentare. Astfel, s-a stabilit faptul că toţi patru cetăţeni albanezi au călătorit împreună cu autoturismul în cauză pe teritoriul Bulgariei şi au încercat să treacă în ziua de 10.03.2016, în jurul orei 02.30, prin P.T.F. Negru Vodă, dar nu li s-a permis intrarea în România pentru neîndeplinirea condiţiilor legale. Grupul de albanezi s-a deplasat ulterior înspre zona de frontieră de la Vama Veche, unde doi dintre ei au coborât din autoturism, iar ceilalţi au continuat călătoria spre P.T.F. Vama Veche. Primii doi au stat ascunşi în vegetaţia din zonă, pe teritoriul Bulgariei, iar după lăsarea întunericului au încercat să intre pe teritoriul României, unde au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră români.

În cauză, poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat” pentru cei doi cetăţeni albanezi care au trecut „frontiera verde”, „trafic de migranţi” pentru conducătorul autoturismului, respectiv „complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „mărturie mincinoasă” pentru pasagerul din autoturism.

În cursul acestei zile, cei doi cetăţeni albanezi care au trecut „frontiera verde” vor fi predaţi autorităţilor de frontieră bulgare conform protocolului dintre cele două state, iar ceilalţi doi cetăţeni albanezi au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367