REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cetățenii din Năvodari acuză că la ecarisaj au loc ATROCITĂȚI

Cetățenii din Năvodari acuză că la ecarisaj au loc ATROCITĂȚI

Replica API 11 martie 2017 | 17:30 1122

Fotografiile vă pot afecta emoțional

Incredibil! Cățelușul care a fost surprins zilele trecute pe străzile din Năvodari că a fost ridicat de către hingheri într-o baltă de sânge, a fost adoptat sâmbătă, 11 martie. Problema este că a fost ridicat plin de sânge. Animalul a fost castrat de către medic, dar în loc să aibă o incize mică, care abia să se observe, acesta are o tăietură mare și, aparent, neîngrijită.

Dacă reprezentanții ecarisajului au precizat la momentul respectiv că animalul a fost spălat, curățat și bandajat, lucrurile nu stau chiar așa. "După ce a discutat o femeie cu cei de la ecarisaj și erau de acord să ne dea câinele cu condiția să mergem noi la un medic veterinar să îl castrăm, vaccinăm pe banii noștri, la scurt timp nu a mai fost de acord deoarece s-a făcut scandal cu filmulețul respectiv. Au zis să așteptăm să vină medicul veterinar. Acesta nu vine în fiecare zi, lipsește perioade lungi, dacă nu chiar 2 săptămâni. Nu se poate așa ceva", a punctat un iubitor de animale care interactionează de o perioadă bună cu ecarisajul din Năvodari. Mai mult, aceeași sursă a precizat că acel câine nu părea să fi fost bandajat la rana de la picior și nu este prima oară când un câine iese de acolo într-o stare mai gravă decât a intrat.

Persoana respectivă motivează și faptul că ar trebui adus un alt medic veterinar care să se ocupe constant de starea animalelor din centru. Asta pentru că au existat zeci de cazuri de animale chinuite, nesterilizate, iar în urmă cu aproape un an, în biobază existau câini care se aflau și de mai bine de 4 luni de zile, neeutanasiați pentru că medicul nu se ocupa cu eutanasierea acestora, iar condiția lor fizică era execrabilă.

UPDATE

Câinele salvat după ce a fost chinuit este dus de urgență la veterinar pentru că nu a fost castrat corespunzător. Acesta va trebui să fie operat de urgență deoarece sângerează constant.

Câinele a fost operat sâmbătă în jurul orei 17, de un medic veterinar, care l-a castrat cum se cuvine.

C.C.

Citește și

http://www.replicaonline.ro/nereguli-grave-un-caine-plin-de-sange-pus-la-pamant-de-firma-de-ecarisaj-din-navodari-video-310481/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si totusi avem caini pe strazi si oameni milosi care le dau de mancare dar care-i lasa in frig si ploaie. Care-i om si acre-i caine?
0
0
Dar tu ce crezi ca le face ma la ecarisaj? Crezi ca ii arde de vii? Nu amice ... ii omoara si dupa ai ii incinereaza.. asta daca in 14 zile niciun iubitor de animale nu vine sa ii adopte!
1
3
Atata rautate au uni oameni..sper ca dumnezeu sa dea la fiecare dupa gand si suflet atata venin ce au uni...pai mai nenorocitilor de ce va musca si sunt atatia caini pe strada nemancati batuti si vai de ei !!din cauza voastra nenorociti dracului mie scarba de voi
1
2
acestri cetateni care ajuta la proliferarea comunitarilor care daca cetatenii admiratori ai potailor se ocupau acum nu am mai fi avut atatea probleme cu potai care sfasie copii batrani si fac vatata mizerie .Acesti cetateni iubitori de javre ar trebui sa se ocupe mai mult de batrani si de bietii bolnasvi care ajung in spital si nu au cu ce sa si ia medicamemnt pt ca banii se duc pe potrai comunitare vaccinuri importate la preturi exorbitante Sa va fie rusine ca contribuiti la splare de bani de 20 de ani
1
3
javrele dracu sa le omoare pe toate ca m-au rupt odata cand am trecut prin parc si a trebuit sa fac injectii in burta baga-mi-as
2
10
Rabia nu mai exista la caini in romania de jumatate de secol. Nimeni nu vrea caini pe strazi, ei sunt animale domesticite de om dependente de om si ajunse pe strazi tot din cauza oamenilor ca ii abandoneaza. Castrarea obligatorie, la cabinete nu la macelaria din adaposturile publice hingheri, ciparea, inregistrarea si pedepsirea abandonului. sa se aplice legile. Schingiuirea animalelor reprezinta INFRACTIUNE tot conform legii. Reclamatie la directia sanitar veterinara sa ii retraga avizul libera practica, plangere la parchet, la primarie, ONG urile europene, suntem o tara barbara
10
6
Ma lasa masca cum unii au indignarea si rautatea de a spune sa fie jupuiti sa fie omoratii etc..domnilor in mom de fata am 10 cainii in casa..1 al.meu si 9 de pe strada caut sa ii dau spre adoptie..pentru ca un caine nu te lasa la greu in schimb oamenii ca exemplarele astea ce vb doar din.frustrari si rautate..oricand injunghie chiar si pers dragi..nu va doresc raul..cel putin incerc..dar daca sunteti crestini si urati asa ceva unor suflete nevinovate..apoi dragii mei in.postul pastelui va urez sa vi se dea dupa suflet inumanilor!
10
3
Chelaru este devina
4
3
vfivar javrele de ras lumea nare ce sa manance si pe voi va doare de cai ia luati voi astia care sunteti grijuli cate 1-2 caini acasa sa vedeti cum este si primaria sa va dea bani exact cat da pe cap de caine la carisaj sa va vad apoi mai iesiti cu reclamatii se vede ca n- ati crescut un caine maidanez nu luat de mic de la tata mamei si sa va vad mai vb cineva
4
7
Groaznic ce se intampla cu aceste animale ...ce inima poti sa ai sa te bucuri cand vezi asa ceva? De fapt...voi astia care va bucurati..nu aveti inima, frica de Dumnezeu!
9
8
Trebuie facute reclamatii non stop la toate institutiile avizate pana sa se sature de controale sa tina cont alte dati !! Colegiul medicilor veterinari de unde apartine "macelarul",DSV,Sanepid si mai stiu eu care..
12
2
Este o cruzime si o bataie de joc de neimaginat!!!!! Se pune problema cainilor, iar cand un cetatean vrea sa ii adopte sunt macelariti!!! Nu se poate numi om acest dr., nici animal pentru ca jignesti animalele.... Rusine DSV...
9
4
sa se verifice cu org. de la politie toti cetateni care detin caini sa fie inregistrati si sa ai treaca la intretinere iar cei ce aoi plimba si nu au botnita ori nu aduna mizeria ce o fac amenzi penale !
7
10
Aici nu este vorba despre hinghieri. Cu totii ne dorim strazi mai linistite si fara caini comunitari. Insa nu putem sa fim de acord cu acesti macelari care omoara cainii in ecarisaj!
9
2
Pentru cetatenii din Navodari: abia astept sa nu gasiti vaccin antirabic pentru copii i si nepotii vostri. Cel pentru prostie nu s-a inventat si oricum voi sunteti imuni.
9
8
iar isi cumpara pantofi aparatorii javrelor
7
12
sa-i jupuiasca pe toti.
4
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218