REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cetăţenii României nu îşi vor pierde vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018

Cetăţenii României nu îşi vor pierde vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018

Replica API 16 decembrie 2017 | 00:00 368

Ministrul Turismului:

Ministrul Turismului:

Mircea Titus Dobre

Cetăţenii României nu îşi vor pierde vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018, susţine ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, în condiţiile în care Fondul de garantare a fost conceput pentru sprijinirea consumatorului şi eliminarea pericolelor de pe piaţa turistică, scrie agerpres.ro.

"Nu există pericolul că cetăţenii României să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018! Acuzaţiile aduse în spaţiul public sunt nefondate şi false. Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite. Cei care au lansat informaţiile false în spaţiul public nici măcar nu au citit proiectul de modificare legislativă, iar acest lucru se poate observa la o simplă lectură a documentelor", precizează ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2017, Ministerul Turismului a iniţiat demersurile legale necesare pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, pentru a se conforma solicitărilor Comisiei Europene, care a deschis o investigaţie privind transpunerea inadecvată a articolului 7 al Directivei 90/ 314/ CEE. Termenul de remediere a deficienţelor constatate de Comisia Europeană este 31 decembrie 2017.

"În data de 31 august 2017, a fost adoptată Ordonanţa Guvernului nr.26/ 2017 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.107/ 1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Noua reglementare prevede o protecţie sporită a drepturilor consumatorilor în sensul garantării tuturor sumelor plătite de aceştia pentru achiziţionarea de pachete turistice în avans. După adoptarea actului normativ, s-a iniţiat procedura de abrogare a Ordinului Ministrului Turismului nr.235/ 2001 privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism, în conformitate cu solicitările Comisiei Europene", se arată în comunicat.

MT precizează că la momentul consultărilor pe textul proiectului de ordin comun al Ministerului Turismului şi al Autorităţii de Supraveghere Financiară, ce urmează a fi elaborat şi care prevedea stabilirea noilor plafoane de asigurare, reprezentanţii firmelor de asigurare care activează pe teritoriul României şi-au exprimat reticenţa în a furniza pe piaţa asigurărilor un produs care să acopere în integralitate riscul rambursării tuturor sumelor plătite de consumatori pentru pachetele de servicii turistice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce intrebare, cum de unde atata populism?, pai tocmai din acest populism a luat fiinta acest partid de analfabeti, hoti, borfasi, excroci, anagramati, fosti soferi, mecanici, a nu se intelege gresit am respect ptr toate profesiile, dar sa ne vedem lungul nasului. Un om cinstit, corect, cu coloana vertebrala nu poate sa se alature unor asemenea gunoaie
3
0
Sa intelegem din vorbele domnului ministru ca da banii inapoi pagubitilor de la Omnia pentru vacantele deja achitate in 2017 pentru 2018.Hai sa fim seriosi! De unde atata populism.!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218