REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ceva e PUTRED în COSTINEȘTI! 'Miroase urât doar în campania electorală'

Ceva e PUTRED în COSTINEȘTI! 'Miroase urât doar în campania electorală'

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:00 2799

Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL, reprezintă un prilej de nemulțumire pentru locuitorii din Schitu și din Costinești. Locul de depozitare a deșeurilor degajă un miros foarte greu de suportat pentru cei din zonă. Chiar dacă controalele din partea Gărzii de Mediu au fost constante, și amenzile au curs, acest fenomen... olfactiv continuă, unul dintre motive fiind și faptul că groapa de gunoi este locul unde se aruncă algele în putrefacție. În tot acest timp, primarul Traian Cristea pune pe seama campaniei electorale toate aceste nemulțumiri ale locuitorilor.

Iridex a primit o sancțiune de 15 000 de lei

”A existat un control al Gărzii de Mediu acum câteva săptămâni din cauza sesizărilor, iar mâine (10 septembrie) urmează încă un control. Au mai fost probleme pe partea de miros, din păcate s-a extins foarte mult localitatea, primăria a dat autorizații de construire de-a lungul anilor și s-au dus casele până în apropierea gropii de gunoi. Firma care se ocupă de administrare chiar ia măsuri pentru a crea acest disconfort, au chiar și o instalație de odorizare care funcționează. Vara și cantitatea de deșeuri este mai mare, acolo ajung și algele colectate de ABADL și care miros chiar mai rău decât gunoiul menajer. Acum mai puțin de o lună a fost chiar o sancțiune de 15 000 de lei, pentru miros. Ultimul control a fost chiar acum o săptămână. Sunt mulți factori care influențează mirosul, mai ales noaptea.” a declarat pentru ziarul Replica, Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

De miros ar trebui să se plângă cei din 23 August

Contactat de către reporterii Replica pentru un punct de vedere în privința acestei probleme, Traian Cristea, primarul din Costinești, a pus tot acest ”scandal” pe seama campaniei electorale: ”Opinia mea este că se bate moneda tare acum în campanie. Groapa miroase doar în campania electorală. Această groapă nu are avizul primăriei, ci al mediului, DSP-ului etc, adică al celor mari. Noi suntem cei mai mici. Vina primăriei nu este pentru că distanța caselor până la groapă este de 800 de m, nu de 900 cum e legal, însă între groapa de gunoi și localitate există o pădure de 35 de hectare care are un efect de blocare al mirosului. Apoi, vânturile predominante nu sunt de la groapă înspre localitate ci invers așa că eu mă așteptam ca de miros să se plângă cei din 23 August. Oricum, o să vedeți că după alegeri nu o să se mai plângă nimeni.", ne-a explicat Traian Cristea.

Vă reamintim că și orașul Constanța s-a confruntat cu probleme ”olfactive” în această perioadă, însă acum constănțenii se pot bucura în continuare de aerul curat de Marea Neagră.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CACATTTttttt
0
0
Lui Cristea nu-i miroase urat groapa la cati bani a luat de la Iridex.Banii ii miroase a parfum de liliac .Un nenorocit de om sub masca ecologizarii .La puscarie cu el .Ghita ii va pune catusele.
1
0
multumim primarului cristea pt. bomba ecologica facuta ilegal!
2
0
Verificarile facute au stabilit ca este vorba de " flatulatiile lu' nea Cristea. Are " scapari" la motor.....
3
0
Miroase de fapt a nepasare...
3
0
miroase a gunoi de ani de zile nu numai in campania electorala
3
0
Lasa-ti gunoiul acolo,poate mai decimeaza machidonii cu ,,case de vacanta" din Costinesti care jecmanesc turistii.
4
1
Jejuri de oameni care ne-au imbolnavit
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218