REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CEX-ul PSD va avea loc vineri. Sâmbătă, congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

CEX-ul PSD va avea loc vineri. Sâmbătă, congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

Replica API 22 august 2019 | 02:05 496

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului, cu o zi înaintea Congresului formațiunii care va marca lansarea candidaturii la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, au declarat surse din PSD.

Printre subiectele de discuție se numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă și proiectele politice ale partidului, au adăugat sursele citate.

În ceea ce privește scenariile legate de guvernare, Viorica Dăncilă ar fi încrezătoare că ALDE nu va rupe coaliția, pentru că ar fi „într-o zonă fără opțiuni”, au explicat surse din PSD, conform Mediafax

„Merge pe varianta asta și faptul că dacă este să fie moțiunea de cenzură nu se vor aduna suficiente voturi pentru moțiune. De aceea nu mai face reorganizarea Guvernului și rămâne pe varianta remanierii”, au mai explicat sursele social-democrate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vinerea trecută, la Iași, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniștri președintelui Klaus Iohannis, după o discuție în Comitetul Executiv Național (CExN). Liderul PSD a mai spus că va transmite șefului statului și propunerea pentru funcția de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.

Ministerul de Interne este condus interimar de Mihai Fifor, iar portofoliul Educație de către Daniel Breaz.

Referitor la tensiunile din coaliție, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri, ora 18.00, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD. Premierul a lipsit de la întrevederea de luni alianței de guvernare.

Ședința coaliției a avut oricum loc, luni, a anunțat secretarul general al PSD Mihai Fifor, precizând că discuția a fost una „productivă”, iar relațiile în interiorul alianței sunt sunt stabile și funcționale. Cu toate acestea, Fifor nu a comentat nimic despre absența Vioricăi Dăncilă de la întrunire.

Surse politice au relatat că cei din conducerea ALDE le-au reproșat celor doi miniștri PSD că social-democrații nu iau poziție și nu îl critică pe președintele Klaus Iohannis pentru acțiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanților ALDE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bucatareaso de videle, uita-te putin in oglinda, coboara cu picioarele pe pamant, spala-te de spoiala, vezi realitatea si renunta pana nu este prea tarziu- nulitatea ta este de notorietate
2
0
Ce rusine de conducatori, ca premier o analfabeta si ca presedinte un tantalau greu de cap.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218