REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cezar Preda cere moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta

Cezar Preda cere moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta

Replica API 27 mai 2012 | 00:00 158

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, moţiune de cenzură, el acuzând "intervenţia brutală în justiţie" a Cabinetului Ponta şi prezenţa în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine şi de probitate morală. "Având în vedere intervenţia brutală în justiţia română a guvernării Ponta-Antonescu, prin apărarea puşcăriabililor şi prin introducerea în Executivul României a oamenilor cu grave probleme de imagine şi de probitate morală, PDL trebuie să introducă imediat moţiune de cenzură. Aceasta trebuie introdusă în Parlament la începutul lunii iunie şi românii să primească răspuns de la Guvern de ce ne întoarcem înapoi la pedeserismul din anii 2000", a spus Cezar Preda, preşedinte al organizaţiei Buzău a PDL. Prin această moţiune, românii "trebuie să vadă", potrivit lui Preda, că există un partid care nu a intervenit în justiţie şi care doreşte ca cetăţenii României să beneficieze de dreptate şi de apărarea tuturor drepturilor. Întrebat la ce se referă când acuză intervenţia brutală a guvernării în justiţie, Cezar Preda a precizat că are în vedere ce s-a întâmplat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la subiectul numirii lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, dar şi la faptul există "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dându-l ca exemplu de Daniel Constantin. Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii (ISC) din cauza "comportamentului" său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunţat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul Calităţii" al fostului premier Adrian Năstase.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente. Acţiunea procurorilor a fost declanşată după ce ISC a trimis instanţei supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în "Trofeul calităţii", pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil. ISC a depus, marţi, la dosarul "Trofeul calităţii", un document semnat de şeful instituţiei, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituţia nu se constituie parte civilă în această cauză. În acest sens, ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a concluzionat că, în urma organizării evenimentului denumit "Trofeul Calităţii în Construcţii", în bugetul instituţiei nu a fost înregistrat vreun prejudiciu.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102