REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CFR anulează zeci de trenuri. Şeful companiei anunţă înlocuirea lor cu taxiuri şi microbuze

CFR anulează zeci de trenuri. Şeful companiei anunţă înlocuirea lor cu taxiuri şi microbuze

Replica API 18 februarie 2018 | 22:05 431

CFR Calatori a anuntat ca, de la 1 martie, va anula zeci de trenuri. In context, seful companiei de stat le-a transmis nemultumitilor sa ia taxiul sau microbuzul pentru a ajunge la destinatie.

"Vom fi nevoiti sa reducem macar circulatia acelor trenuri care sunt paguboase si care pot fi inlocuite chiar cu taximetre sau microbuze in anumite zone. Nu avem incotro. In total, sunt 47 de trenuri care sunt vizate", a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR Calatori, relateaza ziare.com.

Potrivit informatiilor venite din partea anagajatilor, mai multe trenuri vor fi anulate.

"Numai pe o singura telegrama erau 97 de trenuri", spune Rodrigo Maxim, presedintele Federatiei Sindicatelor Transporturi Feroviare, conform sursei citate.

Gratuitatea acordata studentilor a marit cu 1,5 milioane numarul pasagerilor care au circulat cu trenul in 2017, dintre care 700.000 au primit locuri in picioare. Totusi, compania e in pierdere. Care este motivul? Statul a taiat din subventii.

Problema este ca din cauza lipsei de investitii in trenuri noi, gaura se va adanci si mai mult. CFR Calatori are in acest moment doar 767 de vagoane si ar mai avea nevoie de inca 400 pentru a face fata cererii.

De asemenea, operatorului de transport feroviar i-ar mai fi necesare 230 de locomotive electrice. Insa nu are bani pentru aceste achizitii. Singura sansa ar fi aprobarea unor fonduri de la buget, sub forma de ajutor de stat, spune seful companiei.

Pe de alta parte, sindicalistii mai atrag atentia ca firmele care repara vagoanele companiei de stat au si garnituri private pe traseu si din acest motiv nu au niciun interes sa sa puna in circulatie trenurile CFR.

Cei mai loviti de schimbarile care apar de la 1 martie sunt navetistii care merg pe rute scurte spre orasele mari: Galati, Iasi, Timisoara, Craiova, Brasov, Cluj, Alba Iulia si, desigur, Bucuresti. In plus, este posibila retragerea din circulatie a trenului 1745 dintre Capitala si Satu Mare.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nationala de transport feroviar,fiind de importanta strategica.desigur exista si transport privat.La noi s-a dorit distrugerea CFR,ca sa apara "privatii"care folosesc infrastructura nationala.Interesant e ca exista imbecili ca "huo 14;10"care se bucura de falimentul CFR.Interesant,boul "huo" nu s-o fi plimbat in copilarie cu trenul?sau l-a crescut ma-sa in limuzina?
2
0
Da bai decrepitule pt ca stiu un traseu ptr navetisti unde cfr aseza doar 4 vagoane cu etaj si stateau oamenii in picioare si acum pe acelasi traseu abandonat de cfr e un particular care suplimenteza garnitura cu vagoane.Conditii mai bune - spatiu,curatenie,mentinerea aceluiasi tarif mai mult de 12 luni,curse mai multe ca la cfr.Asadar,ce spunea cfr ca e nerentabil era propria incompetenta si mizeria din vagoane.Punct! Bai decrepitule care imi spui ca am gandire limitata.Marsh!
2
1
CFR.dar idiotii cu gandire limitata gen "huo"se bucura,au impresia cretinii ca "e bine".
3
1
Sau subminarea economiei nationale! Nimeni nu vorbeste despre asta!
3
0
O veste buna! Focarul de infectie cfr e terminat.De la 3 metri din exterior un vagon cfr miroase a wc ca la carciuma rurala.Va inchipuiti cum e in interior.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614