REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CFR Cluj o învinge din nou pe Rennes cu 1-0 și e la un punct de primăvara europeană. Arlauskis a fost omul meciului!

CFR Cluj o învinge din nou pe Rennes cu 1-0 și e la un punct de primăvara europeană. Arlauskis a fost omul meciului!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 07:28 444

CFR Cluj a câștigat pe final meciul cu Rennes, 1-0, în etapa a patra din Europa League. Un punct în următorul meci, pe Olimpico, o califică pe CFR Cluj în primăvara europeană. Arlauskis a deraiat toate acțiunile ofensive ale lui Rennes și a fost îngerul păzitor al visului-miracol al clujenilor. Primăvara europeană e posibilă datorită lui în special și golului de atacant veritabil al lui Rondon.

Campioana României este pe locul 2 în grupa E, cu 9 puncte, cu unul sub Celtic

Următorul meci e pe 28 noiembrie, cu Lazio, la Roma

Celtic e deja calificată, după 2-1 cu Lazio

La final, contează rezultatul. Realitatea este că oferind un fotbal cinic, cu devotament, cu forță de a juca la maximum pe final de meci, cu ADN de campioană, cu șansă, cu un portar fantastic, CFR Cluj a demonstrat că minunile pot fi posibile pentru români. E la un punct de primăvara europeană, după 4 etape într-o grupă cu iz de Champions League.

Palme cu miracol pe ele

CFR a avut noroc în Franța cu portarul, al lor, că a intrat un copil de 16 ani, Bonet, care a luat gol la prima fază. Dan Petrescu a avut mare noroc cu Arlauskis, care a permis echipei sale să nu intre cu capul plecat la vestiare. A făcut minuni, că tot vorbește Super-Dan de miracole. Lituanianul a avut mănușile fermecate la el, a scos incredibil în prima repriză. Mai ales că ai lui au continuat stilul de fotbal promovat în partea secundă a meciului de la Rennes. Goal-keeper-ul "feroviarilor" a deraiat toate tentativele ofensive ale oaspeților: a scos acrobatic reluarea lui Hunou (5), a evitat în stil Spiderman golul lui Niang (35), nici atacantul advers n-a priceput cum Arla s-a întins ca un arc și-a blocat!

Acceptând pumnii uriașilor

Din păcate, Rennes a jucat fotbalul exact și cursiv al unor francezi, în timp ce Clujul a mers pe stilul românesc într-un duel important, acela de a aștepta o lovitură salvatoare. Care a venit, nu-i așa? La oaspeți, sunt câțiva flăcăi bine hrăniți. masivi, Gnagnon, Da Silva, Hamari Traore, care au câștigat multe mingii și le-au permis cu greu ardelenilor să se apropie sa-l vadă la față pe Salin. Veternul dintre buturi i-a luat loc aseară nevinovatului din tur, Bonet.

Arlauskis a continuat să mențină viu focul calificării în primăvara european, l-a blocat și pe Raphinha (48) din câțiva metri. Din fericire pentru CFR, francezii au intrat la idei că nu pot da gol în Gruia! Păcat de faptul că și cei din ofensiva vișiniilor au trăit același sentiment. Tot Culio (51) cel cu o mie de vieți a dat emoția că se poate, dacă vrei, doar că Salin n-a fost păcălit și și-a folosit din plin anvergura brațelor sale uriașe. Cu trecerea timpului s-a creat impresia că e o confruntare între Arlauskis și toți cei de la Rennes, fiindcă lituanianul a blocat șutul lui Del Castillo de la 11-12 metri. Francezii au avut aceeași cursivitate de ocazii uriașe pe care le-au avut cei de la CFR Cluj în Franța în prima repriză!

ADN de campioni

Dan Petrescu a citit perfect intențiile adversarilor, iar Julian Stephan a avut și el dreptate când a anunțat un fotbal ofensiv. CFR a scârțâit și fiindcă Omrani (56) n-a găsit cadrul porții oaspeților, având o "chiflă" dezonorantă pentru golgeterul campioanei României. Bine că a venit totuși în spate și a compensat cu devotament, blocând o altă acțiune periculoasă a echipei din Bretania. Ce e-n mână nu-i minciună, iar clujenii au părut că se bucură și de o remiză. Au ținut cu dinții de ea, scrâșnind la paradele în cascadă ale lui Arlauskis, care l-a blocat și pe Bourigeaud (77), chiar cu prețul unei accidentări. Și oficialii UEFA au fost impresionați de paradele portarului.

Mamă, ce ocazie a avut Rondon (82)! Măcar a mai dat energie pentru final. Da, CFR este un miracol: după ce-a fost dominată, după ce a acceptat pumnii lui Rennes, inteligența și norocul lui Petrescu au fost răsplătite, iar nou intratul Rondon (87) a marcat splendid după centrarea de manual a lui Deac. Tot Rondon a făcut o boacănă, a intrat cu talpa și-a văzut direct roșu în primul minut al celor 6 de prelungiri. Clujenii s-au apărat mai eroic decât prevede fotbalul. Arlauskis a fost și kamikaze, a scos incredibil în prelungiri, având o evoluție perfectă. Și cu ajutorul lui Celtic la Roma, miroase a primăvară în noiembrie.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa fotografie ai spune ca este un meci intre Congo si Senegal
1
1
Ati uitat un detaliu inportant despre RENNES si anume ca este in o echipa de pe locul 14 din LiGA 1.Daca era o echipa ca BORDEAUX aia in care juca jumatae din natinala Frantei si care a fost eliminata de U.CRAIOVA in 1982 atunci era altceva.
2
1
Inteleg ca va sta in caracter sa furati articole,dar nu puteti schimba macar putin titlul?
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218