REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CFR Marfă poate transporta anual 4.000 de camioane pe calea ferată cu banii din programul Ro-La

CFR Marfă poate transporta anual 4.000 de camioane pe calea ferată cu banii din programul Ro-La

Replica API 20 august 2018 | 00:00 425

CFR Marfă poate transporta 4.000 de camioane pe an cu fondurile de 14 milioane de lei puse la dispoziţie în sesiunea actuală de finanţare a programului Ro-La, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Luna trecută a efectuat primul transport ce a inclus 20 de camioane, scrie economica.net.

CFR Marfă a efectuat în data de 26 iulie 2018 primul transport Ro-La pe relaţia Dorneşti-Giurgiu Nord Fr.- Russe, în cadrul programului finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Transportul s-a efectuat în tren complet, la întreaga capacitate, respectiv 20 de camioane au fost încărcate în cele 20 de vagoane specializatate ale trenului, au explicat pentru Economica.net reprezentanţii CFR Marfă.

Ei spun că, în perioada anterioară aprobării acestui proiect, au purtat discuţii cu reprezentanţii transportatorilor rutieri din Romania dar şi cu reprezentanţi ai transportatorilor din Ucraina, respectiv Bulgaria şi Turcia. "Având în vederea intenţiile noastre de a continua acest proiect purtăm în continuare discuţii cu companii interesate de acest serviciu din Turcia şi Ucraina- ţări nemembre UE, care au nevoie de autorizaţii de tranzit pentru a putea traversa Romania şi Bulgaria, totul cu scopul de a asigura un flux continuu de camioane în ambele sensuri", adaugă reprezentanţii CFR Marfă.

Potrivit lor, tehnologia necesară acestui tip de transport este scumpă, motiv pentru care necesită subvenţii de aproximativ 60% pentru a acoperi diferenţele dintre costurile feroviare şi cele rutiere.

"De asemenea, se caută soluţii pentru îmbunătăţirea serviciului prin reducerea duratei unor procese impuse de acest tip de transport (de ex. reducerea timpului alocat formalităţilor administrative, etc.)", mai spun reprezentanţii CFR Marfă.

Ei precizează că finanţarea pentru transportul Ro-La este asigurată numai pe relaţia Dorneşti-Giurgiu Nord Fr. "Punerea în circulaţie de trenuri pe alte relaţii este condiţionată de interesul pieţei dar şi de punerea la dispoziţie de fonduri accesate în alte sesiuni de finanţare", explică oficialii CFR Marfă.

Programul Ro-La, finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu, stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon de la autovehiculele de transport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218