REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Charlie Chaplin a făcut sex cu peste 2.000 de femei, şi-a maltratat soţiile şi şi-a abandonat copiii

Charlie Chaplin a făcut sex cu peste 2.000 de femei, şi-a maltratat soţiile şi şi-a abandonat copiii

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1836

Unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX, Charlie Chaplin a adus pe ecran personaje de neuitat care au schimbat Hollywood-ul pentru totdeauna.

Charlie Chaplin

Cu toate acestea, infidelitatea, copiii înstrăinaţi şi acuzaţiile de abuz ale actriţelor cu care s-a căsătorit au distrus reputaţia starului.

Conform biografiei lui Peter Ackroyd din 2014, Charlie Chaplin: A Breief Life, Chaplin a ajuns la statutul de „cel mai faimos om din lume” până la vârsta de 26 de ani. Acest fundal convingător şi prestaţiile bine plătite de la Hollywood i-au permis actorului să se culce cu peste 2000 de femei în timpul vieţii sale.

Charlie s-a căsătorit de patru ori, cu femei mult mai tinere, unele aflate chiar la vârsta adolescenţei.

Chaplin a devenit o legendă pe ecran, iar asta datorită personajului pe care îl înfăţişa, cu pantalonii lui largi, bastonul de bambus, pălăria cu bowler, mustaţa elegantă şi pantofii de dimensiuni mari.

Actorul englez este considerat o figură importantă în istoria industriei cinematografice, dar viaţa personală nu este mai puţin interesantă decât cea de pe ecran.

Charlie îşi manifesta uneori manifestările politice, iar asta l-a costat mai mult decât îşi dorea. Conflictele l-au dus la un exil voluntar în Elveţia, unde a murit în 1977.

Charlie s-a căsătorit de patru ori, cu femei mult mai tinere, unele aflate chiar la vârsta adolescenţei. Prima sa soţie, Mildred Harris, avea doar 16 ani când starul a dus-o la altar la 29 de ani. A doua sa soţie a fost Lita Gray. Şi ea avea 16 ani când şi-a unit destinul cu actorul de 35 de ani. A urma apoi Paulette Goddard, el avea 47 de ani, ea 28 de ani. Ultima soţie a actorului, cu care s-a căsătorit la puţin timp după ce a împlinit 18 ani, a fost Oona O'Neill. Chaplin avea 54 de ani.

Din cele patru mariaje au rezultat 11 copii.

În 1918, Charlie a cunoscut-o pe actriţa Mildred Harris. Şi-au unit destinele destul de repede, asta după ce actorul a crezut că e însărcinată, dar s-a dovedit că nu era. Charlie a crezut că a fost victima unui truc şi a început să o trateze tot mai rău, pleca de acasă zile întregi şi nu îi spunea unde se duce. Cu toate acestea, în 1919, ea a născut un fiu, Norman, care a murit, din păcate, trei zile mai târziu, iar asta din cauza maltratărilor la care fusese supusă. Cuplul a divorţat un an mai târziu.

În 1924, vedeta comediei engleze a întâlnit o altă actriţă, pe Lita Gray. Mariajul a fost adus de o sarcină neplanificată. Stârnit de această dată de perspectiva acuzaţiilor penale, s-a căsătorit în secret cu ea în noiembrie 1924. Au avut doi băieţi, Charles şi Sydney, iar separarea s-a produs trei ani mai târziu, Lita numindu-l pe Chaplin un bărbat crud.

În 1936, Charlie s-a însurat cu Paulette Goddard, pe care o cunoscuse pe platourile de filmare. Cuplul nu a avut copii, dar, în 1942, când gelozia lui Chaplin a devenise de nesuportat, cei doi s-au despărţit. S-a căsătorit cu ultima sa soţie, Oona O'Neill, pe când avea 54 de ani. Cuplul a avut 8 copii.

”În ultimii 20 de ani, am ştiut ce înseamnă fericirea. Am norocul de a mă căsători cu o femeie minunată. Mi-aş dori să pot scrie mai multe despre asta, implică iubirea, iar dragostea perfectă este cea mai frumoasă dintre toate frustrările, deoarece este mai mult decât se poate exprima”, spunea Charlie în autobiografia sa.

Mulţi dintre copiii starului au ajuns actori. Ba mai mult, fiica sa, Geraldine Chaplin, a înfăţişat-o pe mama actorului în filmul despre viaţa lui Chaplin, în 1992.

În primele ore ale dimineţii de 25 decembrie 1977, Chaplin a murit la casa sa din Corsier-sur-Vevey, Vaud, Elveţia. Soţia sa, Oona, şi şapte dintre copiii săi se aflau la patul lui. La fel ca în filmele sale, cadavrul lui Chaplin a fost furat la puţin timp din mormântul de lângă Lacul Geneva din Elveţia de doi bărbaţi care au cerut 400.000 de dolari drept răscumpărare. Cei doi au fost arestaţi şi cadavrul lui Chaplin a fost recuperat 11 săptămâni mai târziu.

Îi timp ce biografii îi conturează imaginea unui geniu arogant, care îi manipula pe cei din jurul său fără remuşcări, Marlon Brando este ceva mai contondent. „Chaplin, spunea el, „a fost probabil cel mai sadic om pe care l-am întâlnit vreodată”.

Starul obişnuia să îşi umilească partenerele de viaţă, dar şi copiii, scrie okmagazine.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chplin e nu robert d jr?
0
0
...tot tigan dar de matase
1
0
Pana la urma Chaplin a fost sau nu tigan ?
1
0
Cam contradictorii, faptele si modul de comportare al victimelor. Ceva e exagerat undeva.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920