rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Chelaru vrea să fure toți turiștii din Mamaia și să-i mute la Năvodari! Video

Florin Chelaru, primarul din Năvodari, a fost prezent în studioul Replica, joi, 3 februarie, unde, în cadrul emisiunii Replica zilei, au fost abordate subiecte de interes pentru năvodăreni și nu numai. Pe lângă faptul că primarul a răspuns la întrebările urmăritorilor noștri, acesta a vorbit și despre proiectele pe care le are în lucru, despre cele viitoare, dar și despre ”schimbarea la față” a stațiunii Mamaia Nord.

Despre Podul peste Ecluză

”Ceea ce pot să vă spun este faptul că la momentul respectiv trebuia să mai luăm un aviz, unul care, în mod normal, este format din 3 avize. Trebuia să luăm de la Căile Navigabile, fiind vorba despre podul peste canal, aveam nevoie de avizul lor. Aceste avize ne-au întârziat în jur de 2 luni, poate și pe bună dreptate. Una peste alta, am ajuns în situația în care am semnat contractul, am predat amplasamentul, avem toate avizele, iar acum constructorul merge la Poliția Rutieră pentru semnalizare.

În mod normal, am predat totul, suntem în situația în care putem să spunem că am început lucrarea. Un lucru foarte bun pe care îl avem este faptul că a primit finanțare pentru proiectul de supralărgire pod, ceea ce, la momentul respectiv, octombrie 2021, nu îl aveam 100% pentru că trebuia să plătim celor de la Ministerul Dezvoltării a doua sumă. Acum, avem o veste bună, anume că avem finanțare 100% de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL 2, iar o parte din năvodăreni știu acest lucru. Problema grea de acum începe pentru că vor exista aceste lucrări care ne vor afecta pe fiecare dintre noi. Vom veni cu mesaje către toți locuitorii orașului Năvodari pentru a le comunica că dorim să folosească și ruta alternativă, pe la Lumina și Ovidiu, în eventualitatea în care au o problemă clară și au nevoie să ajungă într-un timp în care și-l pot planifica. De principiu va fi un semafor pe zona de pod, dar dimineața și seara, nu vom lăsa doar semaforul, ci vom avea și oameni care vor influența traficul în funcție de încărcările de pe cele 2 sensuri ale podului. Discuțiile pe care le-am avut cu constructorul sunt legate de faptul că trebuie neapărat ca până la finalul lunii mai să avem partea carosabilă finalizată, sper să putem rezolva acest lucru pentru Năvodari. Acesta este un prim proiect”, a explicat primarul.

Studiu de fezabilitate pentru un nou pod la Năvodari

”Am demarat studiul de fezabilitate și pentru un nou pod, am găsit un culoar pentru acesta, nu avem finanțare, dar suntem în faza de studiere a zonei și a calcului indicatorilor urbanistici pentru un nou pod. Este a doua șansă pentru stațiunea Mamaia Nord pentru a aduce câți mai mulți turiști în zona noastră turistică. Din acest moment, noi predăm și amplasamentul, am plătit la ISC cotele necesare”, a spus Florin Chelaru.

Urmăritor Replica: Nu avem canalizare

”Sunt zone, este foarte adevărat că avem zona de nord o orașului, presupun că despre asta este vorba. Pe zona de nord a orașului vreau să știe toată lumea că am depus un proiect pe Anghel Saligny și aștept, pentru că în acest moment, se întâmplă ceva la Ministerul Dezvoltării, adică se preiau toate dosarele, se verifică toate oportunitățile, toată lumea trebuie să înțeleagă că problema orașului Năvodari este exact la fel ca a celorlalte orașe. Tocmai că toată lumea se bate pentru oraș, așa că și noi am depus pe noul program Anghel Saligny asfaltarea pentru zona Mamaia Sat, cât și canalizare pe zona nord. Sperăm într-un răspuns bun”, a răspuns primarul Florin Chelaru.

Strada Plopilor se va transforma

”Strada Plopilor intră nu doar în reabilitare, ci și în transformare în foarte scurt timp. Avem la momentul acesta în lucru ofertele depuse de către societățile care au participat la licitație pentru lucrări. Am mai și spus, este vorba despre proiectul de mobilitate urbană, proiect finanțat din fonduri europene, iar strada respectivă este strada ce se va moderniza, vom avea o transformare 100%. Am deschis ofertele, am terminat prima etapă care ține de documentație DUAE, apoi am discutat despre partea tehnică a depunerilor celor care au dorit să participe la licitație, acum vom deschide partea economică. Din punctul meu de vedere, vom da un răspuns foarte clar tuturor celor care au participat în maximum 5 zile. După aceasta, vom aștepta termenul de contestație, iar apoi în ultima etapă vom semna contractul și pot să spun că în maximum o lună de zile vom avea utilajele pe teren”, potrivit primarului.

Străzile din Mamaia Nord

”Ceea ce trebuie să știe toată lumea este faptul că orașul Năvodari nu a preluat aceste străzi. La acest moment, împreună cu ISC, am stabilit ca preluarea să fie făcută după ce se vor rezolva toate acele stricăciuni care au fost făcute de societățile care au construit. Orașul Năvodari a dat amenzi către toate societățile care au fost prinse că lucrau și veneau cu tonaj mai mare și societățile respective sunt obligate să aducă terenul la starea inițială, normal că ei au luat legătura cu constructorul și vor veni să reabiliteze respectivele străzi, apoi ni le vor preda orașului”, a explicat primarul din Năvodari.

Proiectul de gaze pentru Peninsulă a fost depus

”Am depus proiectul de gaze pentru Peninsulă. Vă pot spune că, în viitorul apropiat, vom face încă un nou loc de joacă și aici trebuie să știe toată lumea următorul scenariu, dacă putem să asfaltăm prin Anghel Saligny străzile din Mamaia Sat, atunci banii pe care îi avem din orașul Năvodari și pe banii Consiliului Local, vom redirecționa banii de asfaltare în zona Peninsulă. În funcție de banii pe care îi atragem, putem să venim să facem dezvoltările așa cum trebuie”, a mai spus Chelaru.

Mamaia Nord se schimbă la față!

”Vreau să comunic faptul că Mamaia Nord a anului 2022 o să fie total diferită față de cea a anului 2021. De anul trecut și până în prezent am făcut câteva comunicări foarte clare. În primul rând, vreau să știe toată lumea că am finalizat procedurile legate de OMD, prin acesta putem să accesăm bani și alte fonduri pentru zona de turism. În al doilea rând, am finalizat tot ce ține de autorizațiile de funcționare. Toți cei care doresc să funcționeze în zona Mamaia Nord trebuie să vină de urgență și să fie foarte atenți la Hotărârile Consiliului Local pentru că ne dorim să avem un climat economic performant în această zonă. Înseamnă că pe domeniul public nu vor mai fi date spații de închiriere și nu vom mai găsi nici chioșcuri sau tarabe pe spațiul public, iar pe domeniul privat există o anumită legislație care trebuie respectată. Ne dorim ca la Năvodari și în Mamaia Nord să existe un alt tip de comerț. Am făcut un alt regulament de înfrumusețare a zonei în care sunt stipulate și prevederi legate de urbanism. Sub nicio formă nu se va mai accepta să se lucreze pe timpul verii pentru că ce este al turismului trebuie să-l dăm turismului. Gata, s-a terminat! Nu mai pot accepta și din cauza faptului că au distrus drumurile și pentru chestiunea aceasta nu e normal să vină să lucreze vara când asfaltul este încălzit și se poate degrada foarte ușor. Pe lângă aceasta, am spus că vreau să finalizez asfaltarea tuturor parcările și acum, în dezbatere, este un alt regulament al parcărilor pentru stațiunea Mamaia Nord. Toată lumea o să știe unde să parcheze, cât să plătească, vor exista și sume pe care turistul trebuie să le plătească, dar vreau să spun că sumele sunt mici, spre exemplu, o oră o să fie 2 lei. În spirit de glumă sau nu, eu vreau să atrag toți turiștii către Mamaia Nord. Ideea este că vrem să le oferim condiții civilizate”, a relatat Florin Chelaru.

Gazon la toate blocurile din oraș

”Eu am început ceea ce probabil nimeni nu ar fi început vreodată, am luat fiecare cartier și pe lângă mărirea numărului de parcări, am început să aducem sistem de irigații și gazon. Noi suntem la momentul acesta în fiecare din cartierele orașului. Bineînțeles, le vom finaliza pe toate, dar nu pot și nu am forța necesară pentru a mă extinde deodată, nu avem această capacitate. E un lucru foarte frumos că dumnealui spune că își dorește gazon pentru că consideră necesar ca la fiecare bloc să apară cum este în altă parte. Eu promit că vreau să fac nu doar un oraș verde, trebuie să fie un oraș deschis, vreau să fie cât mai larg. Orașul nostru a depășit cu mult alte etape. Pentru anul acesta venim cu locuri de joacă în Depozitul 10, în Mamaia Sat și în Peninsula, iar pentru Mamaia Sat, am găsit un teren într-o zonă centrală pe strada M14, acolo venim cu un loc de joacă și spațiu de recreere în zona respectivă. Ne limităm la cel puțin 3-4 locuri de joacă. Pentru anul 2022, vreau să știți că vom continua proiectele pe care le avem, mai ales pe învățământ. Un primar trebuie să gândească foarte bine gradul de sănătate al orașului, dar și problema legată de învățământ”, a mai relatat primarul din Năvodari.

Taluzul din zona Piața de Pește

”A licitat o societate care a făcut taluzare în trepte, în sensul că a scos pământul și a taluzat în trepte, a venit cu geocelulă, apoi cu piatră. Noi lucrăm la trotuarele respective, venim și cu conductele care trebuie să preia apa și să o ducă în sistemele nou amenajate. Stația respectivă nu va mai fi acolo, ci o vom reloca puțin mai în spate. Îmi pare rău că nu dau o veste bună, dar nu vreau să mai încarc zona respectivă cu beton și să pățesc același lucru”, a spus Chelaru.

Proiecte noi

”Ceea ce vreau să spun este că îmi doresc să finalizez proiectele pe care le am. Vorbesc despre proiectele de mobilitate, proiectul legat de școală, asfaltare pe toate străzile din Năvodari, suntem pe programul POIM cu proiectele de asfaltare și canalizare în zona de Mamaia Nord, aici știu că există multe probleme, proiect de iluminat, unitatea de îngrijiri deja s-a apucat, podul este un proiect extrem de sensibil și îi dau o atenție majoră. Suntem pe SICAP cu amenajarea centrului civic în centrul orașului Năvodari. Nu mai vreau să dau anumite termene pentru că nu țin de mine”, a explicat Florin Chelaru.

Situația din Primărie

”Relația pe care o am cu viceprimarul este un foarte bună, este una bazată pe încredere. La momentul acesta nu prea poți să faci altceva pentru că deasupra noastră există acești funcționari publici care vin cu nenumărate argumente că nu se poate ceva, iar atunci când vin cu astfel de argumente deja începem să facem front comun pentru a merge lucrurile cât mai repede. Este o relație foarte bună și sperăm să o menținem în interesul orașului și cu colegii de la alte partide”, potrivit primarului din Năvodari.

Păreri despre municipiul Constanța

”Nu îmi permit și nu îmi voi permite niciodată să critic administrația Constanței, pentru că la o scară mai mică eu știu care sunt problemele. Toate aceste lucrări nu se vor face în ritmul pe care și-l doresc constănțenii. Eu înțeleg care sunt problemele și temerile primarului din Constanța, toți primarii suntem obosiți cu privire la cuvintele adresate de către concetățenii noștri și noi le înmagazinăm pe toate. Nu pot să comentez, dar am un sentiment fratern față de toți primarii, inclusiv cel din Constanța”, a spus Florin Chelaru, primarul din Năvodari.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul emisiunii, inclusiv răspunsurile date de către primar urmăritorilor, puteți urmări în materialul video de mai jos

Video:

Liliana IONIŢĂ

vineri, 4 februarie 20225613
GANDUL.RO
De necrezut! Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România
mai mult...Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...2303

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video1547
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video3706
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4117

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video3143
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO6814
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3916

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video2378
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video5412
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2550

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video2840
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3958
Vremea
22.7°21.5° - 22.7° duminică, 26 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 69%
Vânt: 1.92 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 iun 00:00SportFotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a acordat un interviu ziarului italian Gazzetta dello Sport în care a vorbit...247

26 iun 00:00SportLiverpool l-ar putea vinde pe atacantul Mohamed Salah în această vară

Echipa engleză FC Liverpool este dispusă să-l vândă pe atacantul Mohamed Salah, din cauza pretenţiilor exagerate...283

26 iun 00:00SportÎnot: Al cincilea titlu mondial consecutiv la 800 m liber pentru Katie Ledecky

Înotătoarea americană Katie Ledecky a cucerit al cincilea său titlu mondial consecutiv la 800 m liber, la Budapesta,...229

26 iun 00:00SportAtletism: Shericka Jackson, noua campioană a Jamaicăi la 100 m feminin

Shericka Jackson a câştigat proba feminină de 100 din cadrul Campionatelor jamaicane de atletism, vineri la Kingston,...198

Local
25 iun 14:10LocalWeekend cu ploi și descărcări electrice, la malul mării!

Meteorologii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea transmit faptul că acest weekend se va menține cald...1664

25 iun 22:23LocalCine se ocupă de reabilitarea adăposturilor aeriene din Constanța! Video

Mai multe adăposturi aeriene din municipiul Constanța vor intra în reabilitare. Vorbim despre 6 adăposturi...537

25 iun 14:44LocalȚigănescu, de la Draft Construct, a intrat cu afacerile în... armată

1124

26 iun 16:09LocalPolițiștii au ”descins” pe plaja din Neptun și la hoteluri

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din cadrul ANITP Constanța au...1645

25 iun 09:20LocalDragoș Poteleanu cere revizuirea hotărârii care l-a băgat în pușcărie

La doi ani după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție, la 6 ani de închisoare, Dragoș Poteleanu, fostul șef...1066

25 iun 00:05LocalIncendiu la o casă părăsită din Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 24 iunie a.c., în Năvodari, pe strada D4,...532

25 iun 00:06LocalIncendiu în localitatea Istria

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 24 iunie a.c., în localitatea Istria, pe...600

25 iun 13:42LocalReducerea de 50 de bani pe litru nu se va aplica în toate benzinăriile

Reducerea de 50 de bani pe litru de motorina nu se va aplica în toate benzinăriile din România, anunță Antena 3....1489

25 iun 00:09LocalBărbatul care și-a mutilat fosta concubină, în sala de judecată, arestat preventiv

1434

Politică
25 iun 23:48PoliticăAlexandru Rafila anunță că nu preia șefia organizației PSD București

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dezminte zvonurile conform cărora ar urma să preia șefia organizației PSD...524

25 iun 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Îmi doresc tare mult ca, într-un termen rezonabil, România și Moldova să fie împreună în UE

România s-a implicat în decizia de acordare a statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova și...510

25 iun 23:49PoliticăMarcel Ciolacu: România va fi alături de Moldova și Ucraina în parcursul lor european

478

25 iun 23:49PoliticăNicolae Ciucă, despre preţul carburanţilor: O abordare politicianistă este total neproductivă

Premierul Nicolae Ciucă spune că reducerea preţului la pompă pentru carburanţi cu 50 de bani reprezintă o măsură...495

24 iun 00:00PoliticăCiolacu: În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru R. Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că a susţinut, la şedinţa PES de la...467

25 iun 23:49PoliticăCiolacu: Adrian Chesnoiu a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia

663

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3916

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2378

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5412

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4117

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3143

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6814

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2550

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2840

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3958

Monden
25 iun 00:00MondenRitualul inedit care i-a adus mai aproape pe Kim Kardashian și Pete Davidson

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a fost invitata prezentatorului Jimmy Fallon la emisiunea pe care acesta o...360

25 iun 00:00MondenFiica lui Heidi Klum, prima imagine în bikini de pe Instagram! Provocatoare la 18 ani

Fiica supermodelului Heidi Klum, Leni, a împlinit pe 4 mai vârsta de 18 ani, iar frumoasa adolescentă vrea să...513

25 iun 00:00MondenShakira, devastată după despărțirea de Pique! Cum a fost surprinsă pe străzile din Barcelona

661

25 iun 00:00MondenCodin Maticiuc, criză de nervi pe platourile de filmare?: „Mă spânzur de o grindă!“

Codin Maticiuc a dezvăluit care este de fapt atmosfera pe platourile de filmare la producțiile pentru care a lucrat ca...374

25 iun 00:00MondenBrad Pitt se retrage din actorie?: „Sunt pe ultima sută de metri!“

Brad Pitt, 58 de ani, a vorbit recent în cadrul unui interviu despre faptul că se gândește să se retragă din...451

25 iun 00:00MondenBritney Spears s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din vila de 11,8 milioane de dolari

Britney Spears este pregătită pentru un nou capitol din viața ei, moment care a debutat cu o nuntă ca-n povești cu...361

25 iun 00:00MondenMagnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall divorţează

Magnatul presei Rupert Murdoch, în vârstă de 91 de ani, şi a patra sa soţie, modelul american Jerry Hall, vor...360

25 iun 00:00MondenOrganizatorii Eurovision înţeleg 'decepţia' Ucrainei, dar îşi menţin decizia de a organiza concursul în altă ţară

Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, au...295

25 iun 01:37MondenShakira, apariție publică împreună cu copiii, după despărțirea de Gerard Pique

676

Mapamond
25 iun 00:00MapamondCriza alimentară va duce la proliferarea unor boli ce vor face 'milioane de victime'

Criza alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii...361

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde până pe 30 iunie 2023

Parlamentul European (PE) a aprobat prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii folosirii...337

25 iun 01:34MapamondMaia Sandu apreciază drept istorică decizia de acordare a statutului de ţară candidată la UE a R. Moldova

530

25 iun 00:00MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...311

25 iun 00:00MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...295

25 iun 00:00MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

Oficiului European de Poliţie (Europol) a anunţat joi că, în urma unei operaţiuni la nivel european, au fost...314

25 iun 01:33MapamondUcraina şi Republica Moldova devin oficial candidate la aderarea la UE

Liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea...525

25 iun 01:36MapamondBulgarii suspendă lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Autorităţile bulgare au luat decizia de a suspenda de mâine și până duminică, inclusiv, lucrările de reparații...728

25 iun 01:37MapamondTrupele rusești au lovit două mari centre pentru stocarea cerealelor

762

Sănătate
25 iun 00:00SănătateOamenii de știință africani intră peste OMS și dezumflă isteria mondială pe variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va decide joi dacă va declara variola maimuței o urgență sanitară...320

25 iun 00:00SănătateCNAS: Acces mai facil la servicii de medicină fizică şi de reabilitare

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care furnizorii de servicii de medicină fizică şi de reabilitare şi punctele de...324

25 iun 00:00SănătateNoi reglementări pentru menţinerea în sistemul medical al rezidenţilor implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID

299

25 iun 00:00SănătateSemnele si simptomele unui anevrism, pe care nu trebuie sa le ignori

Orice afecțiune care determină slăbirea pereților arterelor poate provoca un anevrism. Cele mai frecvente cauze sunt...386

25 iun 00:00SănătateLegătura dintre cafea și colesterolul mărit

Există multe afirmații care s-au făcut în legătură cu un consum regulat de cafea și colesterolul mărit, însă...424

25 iun 00:00Sănătate5 surse de infectare cu hepatita C de care te lovești în viața de zi cu zi

Hepatita de tip C este o afecțiune a ficatului, cauzată de infecția cu virusul hepatic C. Acest tip de hepatită se...347

25 iun 01:36SănătateAl șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat joi, 23 iunie a.c., în România, fiind vorba de un bărbat de...697

25 iun 21:02SănătateCoronavirus: Austria pune capăt vaccinării obligatorii

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19,...548

25 iun 21:02SănătateUn pacient a orbit după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos

676

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT