REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cheltuieli la Oil Terminal: ceas din aur în mandatul lui Wagner, cină romantică pe vremea lui Ciutureanu

Cheltuieli la Oil Terminal: ceas din aur în mandatul lui Wagner, cină romantică pe vremea lui Ciutureanu

Replica API 22 august 2012 | 00:00 181

Cum se apără fostul director general: exemplifică "isprăvile" înlocuitorului său

Cum se apără fostul director general: exemplifică "isprăvile" înlocuitorului său

Vinerea trecută, acţionarii Oil Terminal aprobau tragerea la răspundere a fostului director general al companiei, Silviu Wagner, pentru cheltuieli nejustificate, efectuate în mandatul acestuia. "Se aprobă angajarea de îndată a răspunderii contra persoanelor care au exercitat funcţia de director general în perioada supusă controlului (...), cu privire la implementarea măsurilor prevăzute în Dispoziţia obligatorie nr. 853535/30.03.2012 emisă de ANAF. Se desemnează preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Oil Terminal SA pentru exercitarea acţiunii în justiţie, se arată în proiectul de hotărâre nr. 5 aprobat de AGA. Promovarea acţiunii pentru atragerea răspunderii altor persoane ce au deţinut calitatea de administratori/directori va fi introdusă în raport de soluţia ce va fi pronunţată de instanţa de contencios administrativ asupra contestaţiei societăţii, formulată împotriva Dispoziţiei obligatorii nr. 853535/30.03.2012 emisă de ANAF", se arată în hotărârea AGA la care facem referire. Tot despre cheltuielile care urmează să îi fie imputate lui Wagner făcea vorbire, de dată relativ recentă, şi actualul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu. El exemplifica astfel: ceas din aur, butoni, inele etc. Adică "fineţuri" pe care le-a achiziţionat Wagner. Însă, fostul director general a venit cu o explicaţie foarte simplă: bunurile reprezentau cadouri, cu ocazia sărbătorilor, pentru angajaţi ai societăţii sau pentru instituţii de genul bănci, Fisc etc. Totodată, arăta Wagner, suma cheltuită se încadrează în cea prevăzută de lege.

Prejudiciul pe care l-ar fi provocat Silviu Wagner nu este momentan foarte clar. Există anumite cifre, indicate în raportul ANAF, ca urmare a unui control efectuat în 2011 la compania petrolieră, dar verificarea va fi reluată. "Corpul de Control al ministrului Economiei va veni, săptămâna viitoare, în control la Oil Terminal, pentru a se stabili clar pe ce anume I se va face imputarea fostului director general. Va fi acest control întrucât procesul verbal al ANAF privind controlul din 2011 este destul de vag. Are şi câteva puncte cu care compania nu este de acord", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, actualul director general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. Conform acestuia, la capitolul cheltuieli nejustificate ale fostului director general cu siguranţă se încadrează cheltuielile de protocol. "Au fost făcute de el personal, cu cardul business al companiei, card care poate fi folosit doar de directorul general", a declarat Ciutureanu, care a precizat, răspunzând unei întrebări, că el nu va folosi acest mijloc de plată: "Am băgat cardul în seif şi l-am încuiat". Referitor la acest subiect, Silviu Wagner a reiterat, ieri, că au fost cheltuieli de protocol făcute în limita legii. "Ce să îmi impute? Nu a fost nimic ilegal. Şi le mai transmit că, dacă verifică, vor vedea că sunt facturi pe numele mai multor persoane. Cu ştiinţa mea, au achiziţionat cadourile respective şi secretara, şi alte persoane de la Oil Terminal. Erau cadouri de protocol, cu ocazia sărbătorilor", spune Wagner, care îşi aduce aminte că actualul director general, Ciutureanu, a mai fost director în companie: "În mandatul lui Ciutureanu au fost achitate cine de 37 de milioane de lei (vechi-n.r.), cu ocazia Valentine's Day, pe numele lui şi al directorului de la resurse umane". Revenind la deciziile AGA de vineri, 17 august, amintim că Oil Terminal nu va rezilia contractele încheiate cu Oil Prod, Eco Petroleum şi nici un alt contract încheiat fără licitaţie. De asemenea, nu s-a adoptat propunerea de recuperare a prejudiciului suferit de Oil Terminal în perioada derulării contractelor cu Blitz Transport Company SRL şi Byotech Prod General SRL, prin aprobarea expedierii de carburanţi fără îndeplinirea cerinţelor legale. Motivul? "90% din prejudiciu a fost deja recuperat. Societăţile în cauză au plătit cele imputate de organele de control. Mai există doar un miliard şi ceva de lei vechi restanţă, pentru care am ajuns la stadiul executării", a explicat Sorin Ciutureanu. Întrebat dacă decizia privind Blitz şi Byotech Prod a fost influenţată de faptul că situaţia reprezintă o "moştenire" din mandatul Vasile Miu (susţinut, ca şi Sorin Ciutureanu, de PNL la conducerea Oil Terminal), actualul director general a răspuns: "Nu. E decizia acţionarilor". Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367