rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dacă nu se recuperează, statul e bun de plată

Cheltuielile din anchete, GAURĂ la buget? Cât a costat probarea faptelor din dosarele lui Constantinescu, Matei, Hânsă

Infracţiuni de corupţie, crime, violuri, furturi, tâlhării şi trafic de minori sunt doar câteva dintre faptele care necesită anchete de proporţii. Acte de procedură, administrarea probelor, conservarea mijloacelor de probă, retribuirea apărătorului şi orice alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea procesului penal implică nişte cheltuieli, nu tocmai mici, care, de multe ori, rămân neacoperite. În general, costurile cheltuielilor judiciare revin în sarcina inculpaţilor, însă, când acestea nu pot fi recuperate… nu prea există cale de mijloc. Cât despre „greii” de la malul mării, precizăm că prima instanţă a decis ca Nicuşor Constantinescu să aibă de plată 8.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În cazul lui Nicolae Matei cheltuieli judiciare se ridică la 6.000 lei, iar în cazul lui Gheorghe Hânsă la 5.000 de lei.

În general, cheltuilelile judiciare, unde sunt incluse şi cele din ancheta penală, sunt recuperate de la inculpaţi. La condamnare, judecătorii stabilesc sumele ce revin vinovaţilor, urmând ca banii să fie recuperaţi. „Banii sunt din bugetul statului şi se recuperează de la inculpaţi. Aceştia, dacă nu efectuează plata, sunt executaţi silit. În cazul în care sunt achitaţi sau nu pot fi executaţi silit şi nu există alte mijloace, cheltuielile rămân în sarcina statului”, au declarat, pentru „Replica”, anchetatorii de la malul mării. Prin urmare, dacă vorbim de tâlhării sau furturi produse de indivizi care locuiesc pe străzi şi nu au nimic pe numele lor, da!, cheltuilelile judiciare rămân în sarcina statului. Adică, ditamai găurile! Spre exemplu, într-un dosar de trafic de minori, în care Tribunalul Constanţa s-a pronunţat pe 23.02.2016, inculpata Constantina Bâgu a fost obligată să plătească statului suma de 3.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Tot într-un dosar de trafic de minori, inculpatul Ionuţ Spulber a fost obligat la plata sumei de 5.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate către stat. Tot într-un dosar asemănător, Tribunalul Constanţa, pe 29 octombrie 2015 a decis: „Obligă inculpatul Mocanu Iulian la plata sumei de 3.525 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Obligă inculpatul Mârâe Iancu Cosmin la plata sumei de 3.465 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Obligă inculpatul Dura Florin la plata sumei de 3.465 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului”, potrivit portalului instanţelor. Cât despre crime, în cazul lui Toader Atodiresei, care şi-a ucis soţia la Ciocârlia în 2015, condamnat în martie anul curent la 16 ani de închisoare, Tribunalul a decis ca acesta să plătească 6.800 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, într-un dosar de omor calificat, Dumitru Crăiţă a fost obligat la plata sumei de 4.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat din care suma totală de 2.500 reprezintă cheltuieli judiciare din timpul urmării penale. Precizăm că acesta şi-a ucis soţia, la Bărăganu, în mai 2015. Tot la categoria „omor calificat” Nicolae Ploaie a fost obligat la plata de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cât despre teribila crimă care a zguduit Constanţa, fiind vorba despre Lara Şaban ce a fost ucisă de fratele ei, Gilberto Ghiunal Şaban, şi complicele George Davidescu, aflaţi în penitenciar unde ispăşesc pedeapsa de detenţie pe viaţă, ei au de plată câte 22.000 de lei de fiecare. Ajungem şi la un dosar de înşelăciune, unde inculpaţii Barna Emanuel şi Barna Cătălin trebuie să plătească statului câte 900 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare. De asemenea, Vasile Gimpirea, condamnat tot într-un dosar de înşelăciune, are de plată 12.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cheltuielile din anchetele furturilor şi tâlhăriilor, mai greu de recuperat

Dacă până acum putem spune că în exemplele date au mai existat şanse de recuperare a cheltuielilor judiciare, în cele legate de furturi şi tâlhării lucrurile se mai complică. Şi, spunem asta întrucât mulţi dintre infractori nu au bunuri pe numele lor şi trăiesc de azi pe mâine. Spre exemplu, lui Dumitru Robert Dobre i s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind obligat la plata sumei de 1.100 lei (din care 1.000 lei pentru urmărire penală) cu titlu de cheltuieli judiciare avansate către stat. La fel şi Constantin Ardelean, condamnat la 3 ani pentru furt şi care ar trebui să plătească 1.500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare, din care 1.000 de lei pentru faza de urmărire penală.

Cât despre Cristian Urmeş, acesta a fost condamnat la 5 ani pentru tâlhărie şi obligat la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cât despre infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, Petrache Petrache a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. De asemenea, el a fost obligat la plata sumei de 1.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. La fel şi Marian Crauciuc, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și obligat la plata sumei de 2.100 de lei, din care 1.500 lei aferenţi urmăririi penale şi 600 lei aferenţi judecăţii în primă instanţă. Precizăm că deciziile de mai sus au fost aplicate de prima instanță și nu au fost definitive întrucât s-a judecat și apelul. Un alt exemplu se leagă de un dosar de evaziune fiscală, în care Cosmin Luchian a fost achitat și cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului.

Cât au de plată „greii” de la malul mării!

Tot la capitolul cheltuieli judiciare de recuperat se încadrează şi persoanele publice anchetate şi judecate pentru diferite fapte infracţionale. Aici, primarul suspendat din Techirghiol, Adrian Stan, condamnat de prima instanţă (Tribunalul) la doi ani şi opt luni cu suspendare, pe 24.02.2016, are de plată suma de 11.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat care includ şi cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 10.000 lei. Decizia nu este definitivă, pe 15.03.2016 înregistrându-se apelul la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen este fixat pentru data de 5.05.2016. Cât despre inspectorul Antifraudă, Adrian Popa Dumitru, prins în flagrant de DNA şi condamnat de prima instanţă la de 5 ani şi 8 luni închisoare, are de plată 11.200 lei, din care 10.000 lei cheltuieli aferente fazei de urmărire penală, iar complicele său, Florin Zarughevici, 800 de lei. Şi aici se judecă apelul, următorul termen fiind fixat pentru data de 12.05.2016. De asemenea, fostul poliţist Abduraman Deria, condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie, are de plată 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Şi poliţistul şpăgar Laurenţiu Dobre, care a fost condamnat definitiv, cu executare, de Curtea de Apel Constanţa, la doi ani şi opt luni, pentru infracţiuni de corupţie, are de dat 3.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Şi poliţistul Ciprian Adrian Moldoveanu este obligat la plata sumei de 2.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Ajungem şi la dosarul Centrului Militar Zonal, în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, de prima instanţă, el fiind obligat să plătească 8.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Nici aici decizia nu este definitivă, pe rol fiind apelul. De asemenea, primarul suspendat de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni, are de plată 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, la fel şi Hânsă Tiberiu Marius, Adam Mihai, Cadiu Marin şi Cileagă Margareta, condamnaţi în acelaşi dosar. În continuare, fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, are de plată, în dosarul în care a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare, suma de 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat care includ şi cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 5.000 lei. Precizăm că acestea sunt doar câteva dintre exemplele de la malul mării iar multe dintre decizii nu sunt definitive. În plus, unii inculpaţi mai au dosare pe rol şi, automat, vor avea de plată şi alte sume. Totodată, din urmă vor veni şi condamnările celor care încă se află în faza de judecată.

Liliana CHIRU

marţi, 5 aprilie 20161913
Comentarii

00Beny(5 apr 16:49)
Tic tac tic tac nicusoare nicusoare se apropie....
15cineva(5 apr 11:08)
ce sa-i mai sechestreze ca grosul averii este pe numele lui Husein Ozghen si plozii acestuia, pe cine prostiti voi? tot circul asta cu tribunalele e de ochii lumii, ca ei nu puteau fi scosi din joc fara un pic de circ, asta ar fi creat si mai mari frustrari prostimii flamanzite.Ei si-au asigurat avera pentru inca doua generatii, si va rad in nas sfidandu-va cu "maretiile" lor.Continuati sa votati Decebal Fagadau, ca manariile lor sa continue.
04NUME(5 apr 09:26)
CONFISCAREA averii pt ca este facuta prin fapte penale. Sechestrele, popririle, inclusiv pe bunurile viitoare, daca au binevoit sa doseasca. Numai asa hotia o sa inceteze sa fie sport national.
05pana de paste(5 apr 09:21)
nicusor se va racori
06corect(5 apr 08:05)
sa li se ia averile facute din furt si se recupereaza fara probleme, ba mai se aduna si in plus la buget
23sa i pupati in ruc(5 apr 05:03)
de la 1,5 mm.
mai mult...Replica
19 aug 00:00ReplicaO mămică și băieţelul ei de 4 ani riscă să ajungă pe drumuri! Primăria i-a oferit o locuinţă, însă femeia a refuzat!

A fi mamă nu e ușor pentru că trebuie să-i oferi în fiecare zi copilului tău dragoste și grijă cât pentru doi....12

19 aug 00:28ReplicaInvestiţii în Hârşova, la Spitalul orăşenesc şi la Şcoala gimnazială nr.136
19 aug 00:00ReplicaOrdin de protecţie împotriva unui bărbat care îşi ameninţa cu moartea fiica şi soţia!88
19 aug 00:00ReplicaVal de accidente, duminică, în Constanța. Mai multe persoane au ajuns la spital

Duiminică, 18 august, a fost zi grea pentru medicii constănțeni, dar și pentru reprezentanții Inspectoratului...103

19 aug 00:00ReplicaYvY Catering: Pretențiile clienților noștri sunt ridicate, pun mult preț pe calitate79
19 aug 00:00ReplicaSATUL DE VACANȚĂ, dilema unui turist: 'Unde este distracţia?!'227
19 aug 00:13ReplicaAccidente rutiere pe Autostrada Soarelui. TRAFIC DE COŞMAR: 'Toţi încetinesc să facă poze, să pună pe Facebook!'

Trafic de coşmar, duminică, pe Autostrada Soarelui! S-a format coadă pe sensul de mers Constanţa- Bucureşti, atât...1529

19 aug 00:15ReplicaTurist din Covasna, prins drogat la volan pe litoral1068
17 aug 01:35ReplicaŞEFUL IPJ CONSTANŢA, IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER!6311
17 aug 14:32ReplicaCei patru bărbați reținuți în urma SCANDALULUI din Mamaia, puși sub control judiciar

Cei patru bărbați reținuți în urma scandalului din Mamaia au fost propuși spre arestare, însă, sâmbătă, 17...5071

17 aug 00:00ReplicaNemulțumirile turiștilor au luat sfârșit? ABADL susține că a strâns TONE de ALGE!1576
17 aug 16:00ReplicaPatru bărbați REȚINUȚI în urma SCANDALULUI din Mamaia9081
Vremea
18.2°16.8° - 18.2° duminică, 18 august 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 2.51 m/s
Presiune: 1016.69 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 aug 00:02SportFCSB - Poli Iași 1-2. Roș-albaștrii, patru eșecuri la rând

Pintilii, Adi Popa şi Gnohere au revenit pe teren, dar FCSB a pierdut iar - unu la doi cu Iaşi a fost a patra...72

19 aug 00:00SportSimona Halep are probleme, cu o săptămână înainte de US Open: ”Trebuie să joace cu durere”

Stere Halep, tatăl Simonei Halep (27 de ani, 4 WTA), a oferit noi detalii despre starea de sănătate a fiicei sale,...43

19 aug 00:00SportReacție fabuloasă a lui Marcel Răducanu când a ajuns în Mamaia: „De unde, domnule, atâția bani?”

Marcel Răducanu se află în vacanță în România și nu a ratat prilejul de a se bucura de câteva zile de plajă...57

19 aug 00:00SportPușcaș a impresionat Marea Britanie! BBC și Sky Sports îl laudă pe atacant după „dubla” de excepție: „Calitatea românului este evidentă” / „Ce finalizare!”

George Pușcaș a reușit o „dublă” pentru Reading în prima repriză a meciului împotriva celor de la Cardiff,...48

Local
19 aug 00:14LocalHALUCINANT! Pacienții UCIȘI cu bestilitate la un spital de Psihiatrie din Buzău

Un bărbat în sevraj etilic a ucis patru pacienți și a rănit alți pacienți, din care trei sunt în comă....501

17 aug 00:00LocalIată formularele tipizate pe care Direcţia de Evidenţa Populaţiei vi le poate pune la dispoziţie!

Direcţia Generală de Evidenţă a Populaţiei Constanţa vă pune la dispoziţie o serie de formulare tipizate...329

17 aug 00:00LocalAccidente de muncă pe bandă rulantă, la Constanța!

Accidentele la locul de muncă pot apărea pe neașteptate și pot fi mai mult sau mai puțin grave. Un asemenea...497

17 aug 00:00LocalInformaţii cu privire la documentele de stare civilă: Transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autoritățile străine

Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite de autorităţile străine, au putere doveditoare în...359

17 aug 02:05LocalAccident rutier la Herghelia Mangalia

Un accident rutier a avut loc vineri, pe DN 39, în zona Hergheliei, acolo unde frecvent au loc astfel de evenimente....930

17 aug 01:44LocalIntervenție în zona Far: un client turmentat s-a dat în stambă!

Polițiștii din cadrul Secției 5 au intervenit, vineri, 16 august, la un local din zona Far a municipiului Constanța....1315

17 aug 02:03LocalPrins BEAT la volan, noaptea: 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia, la data de 15 august a.c., în jurul orei 18.20, au depistat un...1163

17 aug 02:01LocalPrins în flagrant delict cu 'alba-neagra' în stațiunea Costinești

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești, la data de 15 august a.c., în jurul orei 20.30, au...553

17 aug 02:04LocalPeste 220 kg de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat,...838

16 aug 00:00LocalBălăceală în parcul din fața Primăriei Constanța!

Căldura sufocantă de afară cu greu este suportată de constănțeni. Nici cei mici nu o suportă prea bine așa că,...699

Politică
17 aug 00:00PoliticăPrimăria Năvodari oferă pensionarilor din Năvodari posibilitatea de a comunica și a socializa

Primăria Năvodari, prin Direcția de Asistență Socială, oferă pensionarilor din Năvodari posibilitatea de a...332

17 aug 02:05PoliticăVictor Ponta, atac la Mihai Fifor: M-am înșelat în privința lui

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că ministrul de Interne, Mihai Fifor, în loc să stea la Ministerul de...707

17 aug 02:06PoliticăAEP: Aproape 9.000 de români din străinătate, înregistraţi pentru votul prin corespondenţă

Aproape 9.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă prin portalul...314

17 aug 02:02PoliticăEugen Teodorovici, propunere inedită: absolvenții de facultăți economice, angajați automat în ANAF

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că a propus angajarea fără concurs la Agenţia...798

17 aug 02:03PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru Tăriceanu, după ce ALDE a dat PSD un ultimatum

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ALDE nu a dat niciun ultimatum PSD și că în Guvern va avea loc o...766

17 aug 02:03PoliticăPremierul a găsit un înlocuitor pentru postul vacant lăsat de Ecaterina Andronescu: Varianta prim-ministrului pentru Educație

Premierul Viorica Dăncilă e în căutarea unui ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu,...1069

17 aug 02:03PoliticăPMP își alege candidatul la prezidențiale: filialele au început să-și anunțe favoriții

O parte din filialele PMP au început să-și stabilească favoritul pentru alegerile prezidențiale. Prima organizație...580

16 aug 00:00PoliticăDăncilă: PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale

Premierul şi liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, la Fălticeni, că formaţiunea sa, care a urcat în...430

16 aug 00:00PoliticăMinistrul Leş: Nu se poate vorbi despre securitate la Marea Neagră fără o relaţie transatlantică solidă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că regiunea Mării Negre, "un spaţiu care se afirma ca...400

16 aug 00:00PoliticăIohannis: Pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre, este nevoie în continuare de o abordare cuprinzătoare, coerentă şi coordonată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre, este...369

Monden
19 aug 00:00MondenLaura Bretan şi Ester Peony vor susține împreună un moment pe scena festivalului Cerbul de Aur 2019

Laura Bretan şi Ester Peony, rivalele finalei naționale a concursului Eurovision din acest an, vor susține împreună...44

19 aug 00:00MondenAlexandru Papadopol, sărut fierbinte în văzul tuturor cu soția unui mare actor din România

Iată că pentru Alexandru Papadopol, durerea de după divorțul de Ioana Ginghină nu a durat mult, iar acum și-a...51

19 aug 00:00MondenAndra şi Cătălin Măruţă şi-au distrat copiii în vacanţele din Turcia şi din Grecia

Cătălin Măruță (41 de ani) a bifat o binemeritată vacanță cu emisiunea de la PRO TV, alături de soția lui,...47

19 aug 00:00MondenCe intervenţii estetice are Dorian Popa. De ce nu vrea să-şi opereze nasul

Dorian Popa este cu siguranță unul dintre modelele tinerilor din România, însă pentru a ajunge la acest nivel și...43

19 aug 00:00MondenA murit Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“. Avea 87 de ani

Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“, cea mai longegivă emisiune din România, a murit la...40

19 aug 00:00MondenNebunie la petrecerea de 61 de ani a Madonnei

Regina Muzicii Pop a dat o petrecere de neuitat cu prilejul împlinirii vârstei de 61 de ani. Madonna a văzut lumina...46

19 aug 00:00MondenRăzboi al declaraţiilor între Miley Cyrus şi Liam Hemsworth după despărţirea lor

Miley Cyrus şi Liam Hemsworth anunţau sfârşitul căsniciei lor, după opt luni de căsătorie, printr-un comunicat...43

19 aug 00:00MondenNetflix va produce serialul de animaţie ''Agent King'', dedicat lui Elvis Presley

Cu ocazia împlinirii a 42 de ani de la moartea regelui rock'n'roll Elvis Presley, vineri, Netflix a anunţat că va...41

19 aug 00:00MondenRichard Williams, creatorul personajului Roger Rabbit, a murit la 86 de ani

Regizorul de animaţie Richard Williams, care a creat celebrul personaj Roger Rabbit, a murit vineri 16 august la 86 de...43

17 aug 00:00MondenOana Zăvoranu ia în serios rolul din serialul Sacrificiul. Va purta pe micul ecran hainele create de ea

Oana Zăvoranu se reinventează la fiecare etapă a vieții sale, iar de această dată fanii ei vor fi șocați de cât...318

Mapamond
19 aug 00:00MapamondActorul american Peter Fonda a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul "Easy Rider", fiul lui Henry Fonda şi fratele lui Jane Fonda,...43

19 aug 00:00MapamondSUA au alocat fonduri pentru dezvoltarea rachetelor cu un an înainte de a se retrage din Tratatul INF

Rusia nu a refuzat niciodată să discute cu SUA despre Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), a...43

19 aug 00:00MapamondItalia - migranţi: Salvini lasă 27 de minori să debarce în Lampedusa

Ministrul de interne italian şi lider al extremei drepte, Matteo Salvini, a acceptat împotriva voinţei sale...44

19 aug 00:00MapamondSpania: Barcelona a comemorat victimelor atacului de pe La Rambla de acum doi ani

Oraşul Barcelona a comemorat sâmbătă victimele atacului terorist comis în urmă cu exact doi ani pe artera...43

19 aug 00:00MapamondMarea Britanie riscă să se confrunte cu penurii de alimente, combustibil şi medicamente în caz de Brexit fără acord

Marea Britanie se va confrunta cu penurii de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană...46

19 aug 00:00MapamondMăcel la Kabul: Statul Islamic revendică atentatul soldat cu 63 de morţi în capitala afgană

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat duminică atentatul comis de un atacator sinucigaş, soldat cu 63 de...46

19 aug 00:00MapamondSUA: Mii de pasageri întârziaţi în aeroporturi de o defecţiune la nivel naţional a sistemelor Agenţiei de protecţie a frontierelor

Mii de călători din aeroporturile americane s-au confruntat vineri cu întârzieri din cauza unei defecţiuni la nivel...45

19 aug 00:00MapamondBulgaria: 75 kg de cocaină, descoperite în cutii cu banane într-un depozit din Burgas

Şaptezeci şi cinci de kg de cocaină, cu o valoare de peste 5 milioane de leva (2,5 milioane de euro) pe piaţa...45

19 aug 00:00MapamondAfganistan: Un atentator sinucigaş a omorât 63 de persoane la o nuntă în Kabul

În timp ce populaţia speră într-un acord iminent între talibani şi SUA, un atentat sinucigaş, nerevendicat, a...45

19 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Un om de afaceri apropiat de Vlad Plahotniuc s-a împușcat în cap

Omul de afaceri Iurii Luncașu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, și-a pierdut viața...42

Sănătate
15 aug 13:33SănătateSpitalul Județean Constanța asigură asistenţa medicală de urgenţă în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că, în...580

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...656

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...973

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...853

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...888

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...3929

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1273

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1143

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1009

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1644