rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dacă nu se recuperează, statul e bun de plată

Cheltuielile din anchete, GAURĂ la buget? Cât a costat probarea faptelor din dosarele lui Constantinescu, Matei, Hânsă

Infracţiuni de corupţie, crime, violuri, furturi, tâlhării şi trafic de minori sunt doar câteva dintre faptele care necesită anchete de proporţii. Acte de procedură, administrarea probelor, conservarea mijloacelor de probă, retribuirea apărătorului şi orice alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea procesului penal implică nişte cheltuieli, nu tocmai mici, care, de multe ori, rămân neacoperite. În general, costurile cheltuielilor judiciare revin în sarcina inculpaţilor, însă, când acestea nu pot fi recuperate… nu prea există cale de mijloc. Cât despre „greii” de la malul mării, precizăm că prima instanţă a decis ca Nicuşor Constantinescu să aibă de plată 8.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În cazul lui Nicolae Matei cheltuieli judiciare se ridică la 6.000 lei, iar în cazul lui Gheorghe Hânsă la 5.000 de lei.

În general, cheltuilelile judiciare, unde sunt incluse şi cele din ancheta penală, sunt recuperate de la inculpaţi. La condamnare, judecătorii stabilesc sumele ce revin vinovaţilor, urmând ca banii să fie recuperaţi. „Banii sunt din bugetul statului şi se recuperează de la inculpaţi. Aceştia, dacă nu efectuează plata, sunt executaţi silit. În cazul în care sunt achitaţi sau nu pot fi executaţi silit şi nu există alte mijloace, cheltuielile rămân în sarcina statului”, au declarat, pentru „Replica”, anchetatorii de la malul mării. Prin urmare, dacă vorbim de tâlhării sau furturi produse de indivizi care locuiesc pe străzi şi nu au nimic pe numele lor, da!, cheltuilelile judiciare rămân în sarcina statului. Adică, ditamai găurile! Spre exemplu, într-un dosar de trafic de minori, în care Tribunalul Constanţa s-a pronunţat pe 23.02.2016, inculpata Constantina Bâgu a fost obligată să plătească statului suma de 3.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Tot într-un dosar de trafic de minori, inculpatul Ionuţ Spulber a fost obligat la plata sumei de 5.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate către stat. Tot într-un dosar asemănător, Tribunalul Constanţa, pe 29 octombrie 2015 a decis: „Obligă inculpatul Mocanu Iulian la plata sumei de 3.525 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Obligă inculpatul Mârâe Iancu Cosmin la plata sumei de 3.465 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Obligă inculpatul Dura Florin la plata sumei de 3.465 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului”, potrivit portalului instanţelor. Cât despre crime, în cazul lui Toader Atodiresei, care şi-a ucis soţia la Ciocârlia în 2015, condamnat în martie anul curent la 16 ani de închisoare, Tribunalul a decis ca acesta să plătească 6.800 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, într-un dosar de omor calificat, Dumitru Crăiţă a fost obligat la plata sumei de 4.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat din care suma totală de 2.500 reprezintă cheltuieli judiciare din timpul urmării penale. Precizăm că acesta şi-a ucis soţia, la Bărăganu, în mai 2015. Tot la categoria „omor calificat” Nicolae Ploaie a fost obligat la plata de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cât despre teribila crimă care a zguduit Constanţa, fiind vorba despre Lara Şaban ce a fost ucisă de fratele ei, Gilberto Ghiunal Şaban, şi complicele George Davidescu, aflaţi în penitenciar unde ispăşesc pedeapsa de detenţie pe viaţă, ei au de plată câte 22.000 de lei de fiecare. Ajungem şi la un dosar de înşelăciune, unde inculpaţii Barna Emanuel şi Barna Cătălin trebuie să plătească statului câte 900 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare. De asemenea, Vasile Gimpirea, condamnat tot într-un dosar de înşelăciune, are de plată 12.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cheltuielile din anchetele furturilor şi tâlhăriilor, mai greu de recuperat

Dacă până acum putem spune că în exemplele date au mai existat şanse de recuperare a cheltuielilor judiciare, în cele legate de furturi şi tâlhării lucrurile se mai complică. Şi, spunem asta întrucât mulţi dintre infractori nu au bunuri pe numele lor şi trăiesc de azi pe mâine. Spre exemplu, lui Dumitru Robert Dobre i s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind obligat la plata sumei de 1.100 lei (din care 1.000 lei pentru urmărire penală) cu titlu de cheltuieli judiciare avansate către stat. La fel şi Constantin Ardelean, condamnat la 3 ani pentru furt şi care ar trebui să plătească 1.500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare, din care 1.000 de lei pentru faza de urmărire penală.

Cât despre Cristian Urmeş, acesta a fost condamnat la 5 ani pentru tâlhărie şi obligat la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cât despre infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, Petrache Petrache a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. De asemenea, el a fost obligat la plata sumei de 1.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. La fel şi Marian Crauciuc, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și obligat la plata sumei de 2.100 de lei, din care 1.500 lei aferenţi urmăririi penale şi 600 lei aferenţi judecăţii în primă instanţă. Precizăm că deciziile de mai sus au fost aplicate de prima instanță și nu au fost definitive întrucât s-a judecat și apelul. Un alt exemplu se leagă de un dosar de evaziune fiscală, în care Cosmin Luchian a fost achitat și cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului.

Cât au de plată „greii” de la malul mării!

Tot la capitolul cheltuieli judiciare de recuperat se încadrează şi persoanele publice anchetate şi judecate pentru diferite fapte infracţionale. Aici, primarul suspendat din Techirghiol, Adrian Stan, condamnat de prima instanţă (Tribunalul) la doi ani şi opt luni cu suspendare, pe 24.02.2016, are de plată suma de 11.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat care includ şi cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 10.000 lei. Decizia nu este definitivă, pe 15.03.2016 înregistrându-se apelul la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen este fixat pentru data de 5.05.2016. Cât despre inspectorul Antifraudă, Adrian Popa Dumitru, prins în flagrant de DNA şi condamnat de prima instanţă la de 5 ani şi 8 luni închisoare, are de plată 11.200 lei, din care 10.000 lei cheltuieli aferente fazei de urmărire penală, iar complicele său, Florin Zarughevici, 800 de lei. Şi aici se judecă apelul, următorul termen fiind fixat pentru data de 12.05.2016. De asemenea, fostul poliţist Abduraman Deria, condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie, are de plată 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Şi poliţistul şpăgar Laurenţiu Dobre, care a fost condamnat definitiv, cu executare, de Curtea de Apel Constanţa, la doi ani şi opt luni, pentru infracţiuni de corupţie, are de dat 3.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Şi poliţistul Ciprian Adrian Moldoveanu este obligat la plata sumei de 2.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Ajungem şi la dosarul Centrului Militar Zonal, în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, de prima instanţă, el fiind obligat să plătească 8.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Nici aici decizia nu este definitivă, pe rol fiind apelul. De asemenea, primarul suspendat de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni, are de plată 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, la fel şi Hânsă Tiberiu Marius, Adam Mihai, Cadiu Marin şi Cileagă Margareta, condamnaţi în acelaşi dosar. În continuare, fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, are de plată, în dosarul în care a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare, suma de 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat care includ şi cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 5.000 lei. Precizăm că acestea sunt doar câteva dintre exemplele de la malul mării iar multe dintre decizii nu sunt definitive. În plus, unii inculpaţi mai au dosare pe rol şi, automat, vor avea de plată şi alte sume. Totodată, din urmă vor veni şi condamnările celor care încă se află în faza de judecată.

Liliana CHIRU

marţi, 5 aprilie 20161883
Comentarii

00Beny(5 apr 16:49)
Tic tac tic tac nicusoare nicusoare se apropie....
15cineva(5 apr 11:08)
ce sa-i mai sechestreze ca grosul averii este pe numele lui Husein Ozghen si plozii acestuia, pe cine prostiti voi? tot circul asta cu tribunalele e de ochii lumii, ca ei nu puteau fi scosi din joc fara un pic de circ, asta ar fi creat si mai mari frustrari prostimii flamanzite.Ei si-au asigurat avera pentru inca doua generatii, si va rad in nas sfidandu-va cu "maretiile" lor.Continuati sa votati Decebal Fagadau, ca manariile lor sa continue.
04NUME(5 apr 09:26)
CONFISCAREA averii pt ca este facuta prin fapte penale. Sechestrele, popririle, inclusiv pe bunurile viitoare, daca au binevoit sa doseasca. Numai asa hotia o sa inceteze sa fie sport national.
05pana de paste(5 apr 09:21)
nicusor se va racori
06corect(5 apr 08:05)
sa li se ia averile facute din furt si se recupereaza fara probleme, ba mai se aduna si in plus la buget
23sa i pupati in ruc(5 apr 05:03)
de la 1,5 mm.
mai mult...Replica
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

Doi bărbați condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA...432

20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc170
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!170
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!

Staţiunea Mamaia, raiul investitorilor! Cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc pare sufocată de...364

20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE176
20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’175
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa

Primăria Constanţa a semnat, pe 16 aprilie, contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de pază...186

20 apr 00:00ReplicaPERICOL PE ŞOSELELE: ŞOFERI BEŢI şi FĂRĂ PERMIS!122
20 apr 00:00ReplicaParcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!126
20 apr 00:00ReplicaŞedinţă de Consiliu Judeţean. Bani pentru instituţiile aflate în subordine; liberalii au depus amendamente

Consilierii judeţeni s-au întrunit viner, 19 aprilie, în şedinţă, pentru a supune la vot mai multe proiecte de...117

20 apr 00:48ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV PE BULEVARDUL FERDINAND! VIDEO2069
20 apr 00:50ReplicaHoria Țuțuianu despre managementul Spitalului Județean Constanța: Nu spun că este un management prost, dar nici nu pot spune că este unul bun. VIDEO421
Vremea
4.3°4.3° - 4.3° vineri, 19 aprilie 2019
cer fragmentatUmiditate: 54%
Vânt: 1.87 m/s din NNV
Presiune: 1026.646 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...87

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...99

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...89

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...97

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...1851

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...723

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...170

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...396

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...253

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...196

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...337

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....181

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...336

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1430

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...657

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...282

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...302

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...195

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...217

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...251

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...269

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...321

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...587

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...284

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....81

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...92

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...82

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...92

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...75

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...86

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...79

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...85

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...85

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...81

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...83

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...84

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...89

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...82

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...87

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...84

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...84

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...86

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...80

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...85

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1514

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1259

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...818

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1375

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3934

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2349

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7316

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3127

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4997

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1986