REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cher îşi cere scuze comunităţii oamenilor de culoare pentru o postare despre George Floyd

Cher îşi cere scuze comunităţii oamenilor de culoare pentru o postare despre George Floyd

Replica API 8 aprilie 2021 | 00:00 887

Cântăreaţa şi actriţa Cher şi-a cerut scuze pentru o declaraţie controversată pe care a făcut-o despre George Floyd, un bărbat de culoare ucis de un poliţist în timpul arestării, relatează DPA şi TCA, citate de Agerpres.

Cher

Legenda muzicii a teoretizat, într-un tweet săptămâna trecută, că ar fi putut preveni moartea lui George Floyd.

Floyd, în vârstă de 46 de ani, neînarmat, a murit în custodia poliţiei în mai anul trecut, după ce ofiţerul de poliţie din Minneapolis Derek Chauvin şi-a apăsat genunchiul pe gâtul acestuia timp de aproape nouă minute în timpul arestării sale. Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este în prezent judecat pentru crimă involuntară de gradul II, crimă de gradul III şi omor de gradul II. Moartea lui Floyd a provocat proteste de amploare anul trecut sub genericul "Black Lives Matter'' (vieţile oamenilor de culoare contează).

Cher a fost criticată după ce şi-a exprimat convingerea că, dacă ar fi fost în Minneapolis la acea vreme, intervenţia ei ar fi putut salva viaţa lui Floyd. "Vorbeam cu mama şi ea a spus: 'Am urmărit procesul unui poliţist care l-a ucis pe George Floyd şi am început să plâng' '', a scris Cher săptămâna trecută pe Twitter, într-o postare care a fost ştearsă de atunci, potrivit CNN. Am spus "mamă, ştiu că asta o să sune ciudat, dar ... M-am tot gândit ..... Poate dacă aş fi fost acolo, ... aş fi putut ajuta".

Tweetul a provocat critici pe scară largă, unii utilizatori acuzând-o pe Cher că are un complex al "salvatorului alb" şi că s-a plasat în mijlocul unei conversaţii despre uciderea unui bărbat negru. Iniţial, laureata cu Grammy şi Oscar şi-a apărat declaraţiile, explicând că "a fost reticentă în a posta această afirmaţie" şi şi-a făcut griji că unii oameni nu ar înţelege sau nu ar crede că un artist ar putea avea emoţii reale despre o fiinţă umană, care suferă şi moare. "Nu ştiţi ce am făcut, cine sunt sau ce cred", a adăugat ea sâmbătă. "Pot, trebuie şi ...voi ajuta''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369