REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cherecheș dezvăluie din interiorul DNA: 'Doamna Kovesi l-a sunat pe procuror: 'Bă, nu mai terminați odată cu Cherecheș ăsta?'

Cherecheș dezvăluie din interiorul DNA: 'Doamna Kovesi l-a sunat pe procuror: 'Bă, nu mai terminați odată cu Cherecheș ăsta?'

Replica API 21 ianuarie 2019 | 00:00 204

Cătălin Cherecheș a relatat, luni seara, la România TV, o presupusă discuție pe care Laura Codruța Kovesi ar fi avut-o cu un subordonat, pe data de 26 aprilie 2016, când a fost el reținut. La emisiunea lui Victor Ciutacu, Cherecheș a spus că șefa DNA de la acea vreme l-a sunat, spre miezul nopții, pe un procuror căruia i-a cerut să îl rețină pe primarul din Baia Mare, care se afla la audieri de câteva ore.

Cherecheș a povestit și despre prietenia cu Eduard Hellvig, șeful SRI, care ar fi avut și el un rol în dosarele sale de la DNA.

”Doamna Kovesi l-a sunat pe procuror: Bă, nu mai terminați odată cu Cherecheș ăsta? O lună de zile am stat la Cluj și 5 luni am stat la Penitenciarul din Gherla. Hellvig credea că dosarul de la ANI i l-am făcut eu cu Elena Udrea. Nu a pornit de la mine, ci de la un avocat penelist. Eu am fost bun prieten cu Hellvig”, a spus Cătălin Cherecheș la România TV, conform stiripesurse.ro.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost trimis în judecată, pe 24 septembrie 2018, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, acte de comerţ, fals în declaraţii şi coruperea alegătorilor. Cherecheş este acuzat, printre altele, că a pretins bani pentru eliberarea unor autorizaţii de acces a autovehiculelor de mare tonaj în oraş. În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată şi reprezentanţii unor societăţi comerciale. În data de 20 mai 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cherecheş Cătălin, într-un alt dosar, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie 2016, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chestia cu prietenia este cea mai tare.
0
0
Minciuni Ordinare
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920